Σαμαράς: Είναι μία νέα μέρα για την Ελλάδα [Bίντεο]

Οι κατευθύνσεις του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σε νέους και παλιούς υπουργούς. Στους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Α. Σαμαράς σημείωσε πως στόχος είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών οι οποία θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο για το πότε θα ισχύσει. Επίσης τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας και ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η

μείωση της ανεργίας.

Παράλληλα επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ποντάρει στην μιζέρια στην απαισιοδοξία, κερδοσκοπώντας πάνω στον πόνο των πολιτών. Εκνευρίζονται με τα επιτεύγματα της κυβέρνησης, εμείς κοιτάμε μόνο μπροστά, τους αφήνουμε να βράζουν στο ζουμί τους».

Ο Πρωθυπουργός ήταν ιδιαιτέρως αισιόδοξος για την πορεία της χώρας κάνοντας λόγο για αποκατάσταση των αδικιών περιείχε η ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο. «Για την ακρίβεια τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον. Πριν 2 χρόνια μαχόμασταν να αποτρέψουμε την καταστροφή» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα «συμβολίζει μία νέα μέρα για τη χώρα και μία νέα φάση για την μεγάλη προσπάθεια των τελευταίων ετών». «Επιτελέστηκε πολύ σύντομα ένα έργο πολύ σημαντικό. Μόλις πριν δύο χρόνια πολύ λίγοι πίστευαν ότι θα καταφέρουμε. Σήμερα οι πάντες παραδέχονται ότι η Ελλάδα έκανε ένα άλμα μπροστά» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς. Επιπλέον αναφέρθηκε και σε κάποιους «που το αρνούνται αλλά που όσο περνάει ο καιρός θα μένουν μόνοι τους».



Επισήμανε ότι πλέον η χώρα βρίσκεται σε μία νέα φάση. «Σήμερα βρισκόμαστε σε μία νέα φάση για την Ελλάδα. Θέλω να τονίσω ότι ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια, να βγούμε από την κρίση, από τα μνημόνια και πάνω απ’ όλα να επιταχύνουμε την ανάκαμψη. Τα ελλείμματα θα πρέπει να αποτελούν παρελθόν για την Ελλάδα που σήμερα δημιουργούμε» τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Κατεύθυνση παραμένει η ίδια. Να βγούμε από την ύφεση. Από εδώ και μπρος μόνο μπροστά και αυτό πρέπει να το νιώσουν όλο και περισσότεροι Έλληνες μήνα με το μήνα, μέρα με τη μέρα. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος η κατεύθυνση παραμένει η ίδια πρέπει να κάνουμε πολλές τομές για να επισπεύσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και πρέπει να διορθώσουμε και αδικίες που έγιναν και τώρα μπορούμε να τις αποκαταστήσουμε».

Παράλλα τόνισε ότι το νέο σχήμα

Ο Αντώνης Σαμαράς εξήρε το έργο του προηγούμενου κυβερνητικού σχήματος και σημείωσε ότι «δεν ήταν εύκολο να είσαι υπουργός» τα τελευταία δύο χρόνια. «Πριν 2 χρόνια μαχόμασταν να αποτρέψουμε την καταστροφή και τα καταφέραμε. Και αυτό το θέλω να το τονίσω αντανακλά σε όλα τα πρόσωπα που υπηρέτησαν την κυβέρνηση ανεξαρτήτως από το αν συμμετέχουν ή όχι στο νέο σχήμα» είπε ο πρωθυπουργός. «Δεν ήταν εύκολο να είσαι υπουργός. Δεν ήταν εύκολο να στηρίζεις αποφάσεις και να δέχεσαι καθημερινά επιθέσεις και πολύ συχνά άδικες επιθέσεις. Ο κάθε υπουργός προσέφερε στις πιο δύσκολες περιστάσεις. Μπήκε μπροστά και στάθηκε όρθιος σε μία μεγάλη προσπάθεια. Κέρδισε και μία πολύ σημαντική πείρα. Για τον καθένα που αγωνίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο του έδωσε ένα πολιτικό κεφάλαιο και στον ίδιο και τη χώρα» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς.



Ευ.Βενιζέλος: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα

Σαφές μήνυμα ότι νέα μέτρα δεν θα ληφθούν έστειλε ο Ευ.Βενιζέλος στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι το δημοσιονομικό πρόγραμμα είναι απόλυτα σαφές και νέα μέτρα λιτότητας αποκλείονται. Όπως είπε, στο επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι δυνάμεις της κυβέρνησης θα προσανατολιστούν στη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους.



Keywords
Τυχαία Θέματα