Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση [Εικόνες-Βίντεο]

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, ορκίστηκαν λίγο μετά τις 15.30 τα μέλη του νέου κυβερνητικού σχήματος που προέκυψε από τον ανασχηματισμό.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Δείτε βίντεο από την

ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης



Αφού υπέγραψαν οι νέοι υπουργοί πήραν το δρόμο για τη Βουλή καθώς εκεί θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο υπουργικό συμβούλιο.



Αξίζει να σημειωθεί ότι βγαίνοντας ο κ.Σαμαράς από το Προεδρικό είπε απευθυνόμενος στους υπουργούς: «Ακολουθήστε με έχω γρήγορο βήμα».

Στο υπουργικό, θα ακούσουν από τον πρωθυπουργό τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, θα πάρουν… εντολές και μετά θα φύγουν ο καθένας για το υπουργείο του. Κι αφού γίνουν και οι τελετές παράδοσης και παραλαβής, θα σηκώσουν τα μανίκια και θα αρχίσουν τη δουλειά…

Βασίλης Κικίλιας: Μεγάλη τιμή και ευθύνη

Μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη χαρακτήρισε ο Βασίλης Κικίλιας την τοποθέτησή του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Τα υπόλοιπα στην παραλαβή και παράδοση, πρόσθεσε, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό.

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρο, ότι το υπουργείο Εργασίας πρέπει να δυναμώσει, δήλωσε ο νέος υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας, ο οποίος εστίασε στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και στην απασχόληση.

Έχω ήδη συνεννοηθεί για τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της κυβερνητικής πολιτικής, δήλωσε μεταξύ άλλων ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Πρώτοι έφτασαν: ο Βασίλης Κικίλιας, ο Γιώργος Ορφανός, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος με την σύζυγο και την κορούλα του, η Αντζελα Γκερέκου η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις με λευκό κοστούμι και πράσινο μεταξωτό πουκάμισο.

Keywords
Τυχαία Θέματα