«Ψεύτικες αλήθειες» στην υπηρεσία της προπαγάνδας

Η άγνοια είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Ειρήνης και προκαλεί ανθρώπινο πόνο.

Η άγνοια είναι ένα πραγματικό κόστος για κάθε πόλεμο.

Τα δυτικά Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης αποδεικνύουν καθημερινά πως στελεχώνονται από μία επιλογή ανίκανων ανθρώπων με πλήρη άγνοια εκείνου που δίδασκαν οι παλιοί δημοσιογράφοι για την είδηση ή από αργυρώνητους καιροσκόπους που μπορούν να ξεπουλήσουν ακόμη και συγγενικά τους πρόσωπα. Άσε τους παπαγάλους…

Έτσι αυτοί που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη τους πουλάνε πόλεμο για ποικιλία. Πετάνε πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, χωρίς να υπάρχουν

επιχειρήματα να τα υποστηρίξουν. Έτσι αποδέχτηκαν την προπαγάνδα της Ουάσιγκτον ότι οι Ρώσοι κρύβονται πίσω από την τραγωδία του μαλαισιανού μπόινγκ, χωρίς να προσφέρουν κάποια αποδεικτικά στοιχεία.

Τα στοιχεία που διαθέτει η Ουάσιγκτον, τα κρύβει, επειδή αποδεικνύουν τις ευθύνες των εγκάθετών της στο Κίεβο στην κατάρριψη του μπόινγκ. Αλλά ο στόχος ήταν να δαιμονοποιηθεί η Ρωσία.

Μήπως σας είπε κάποιος από τους περισπούδαστους τηλεοπτικούς αστέρες, πως οι παρατηρητές του OSCEπου έχουν εγκατασταθεί στα περάσματα ανάμεσα αν. Ουκρανία και Ρωσία, ότι δεν έχουν παρατηρησεις κινήσεις στρατιωτικών να περνούν τα σύνορα, ούτε κάποια οπλικά συστήματα…

Ακούσατε μήπως στις ειδήσεις ή διαβάσατε στις φυλλάδες των βαρόνων πως ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία έχει δεχθεί τον έλεγχος των ρωσο-ουκρανικών συνόρων (από την ουκρανική πλευρά των συνόρων) από τον Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (OSCE), ακόμη και με τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (drones)….

Όπως δήλωσε ο Λαβρόφ, η «Ρωσία συνεργάζεται με τον OSCE, ώστε να υπάρξει περισσότερη διαφάνεια στην περιοχή των συνόρων. Κι αυτό ώστε να σταματήσουν οι ψεύτικες καταγγελίες για παραβιάσεις των συνόρων από τους Ρώσους.

Ή εκείνο το «ρωσόφιλοι» που επαναλαμβάνουν κι οι εγχώριοι παπαγάλοι. Είναι σα να λέμε τους Κύπριους «φιλέλληνες».

Πρόσφατα ήρθε το παραμύθι που ανεξέλεγκτα επανέλαβαν σε ρυθμική ομοφωνία τα δυτικά Μέσα: Της φάλαγγας των ρωσικών αρμάτων που καταστράφηκαν από ουκρανικές δυνάμεις καθώς είχε περάσει σε ουκρανικό έδαφος. Εδώ οι ουκρανικές δυνάμεις και ο ιδιωτικός στρατός των νεοναζί δεν μπορεί να καταβάλει τους άτακτους αυτονομιστές αντάρτες και νίκησε τον τακτικό ρωσικό στρατό…

Κι όμως βρετανοί δημοσιογράφοι δημοσίευσαν αυτό το «δημοσιογραφικό λαβράκι» (που προφανώς τους σέρβιρε η CIA) που αναμετέδωσε και το BBC, χωρίς να ελέγξει αν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία και αναδημοσίευσε –μπας και δεν το πληροφορηθούν κι οι γερμανοί- η αποκαλούμενη «έγκυρη» «Die Welt».

Σε μια στιγμή που η Μόσχα φέρεται τόσο επιφυλακτικά στην ουκρανική κρίση, δεχόμενη ποικίλες πολιτικές και οικονομικές πιέσεις, θα έστελνε μία μικρή δύναμη χωρίς άλλη κάλυψη, έτσι για να προκαλέσει κι άλλα δεινά και παγκόσμια κατακραυγή.

Η Ρωσία έχει δείξει ότι γι’ αυτήν το θέμα της προσάρτησης έχει κλείσει με την Κριμαία, παραδοσιακό ρωσικό έδαφος με πολλαπλή αμυντική σημασία. Έτσι έχει απορρίψει τις εκκλήσεις των ρωσόφωνων (επειδή Ρώσοι είναι οι άνθρωποι) της Ανατολικής Ουκρανίας παρ΄όλο που κι εκείνοιαποφάσισαν την ανεξαρτητοποίησή τους από το Κίεβο, με δημοψήφισμα.

Η ρωσική κυβέρνηση τηρεί τη νομιμότητα της μη επέμβασης στα εσωτερικά ξένης χώρας. Κάτι που δεν μπορούν να επικαλεσθούν ΗΠΑ και ΕΕ.

Για να γίνει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εναντίον της Ουκρανίας, προς όφελος των κατοικούμενων από ρώσους πρώην σοβιετικών επαρχιών, θα πρέπει πρώτα να το αποφασίσει η ρωσική Δούμα.

Αλλά τα δυτικά Μέσα είναι συνηθισμένα να δημοσιεύουν ψέματα προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις που να «δικαιολογούν» στρατιωτικές επιχειρήσεις των αγγλοαμερικάνων. (Βλέπε πόλεμος εναντίον του Ιράκ, με τον μύθο των όπλων μαζικής καταστροφής πχ). Ή την εξίσωση Ταλιμπάν=αλ Κάιντα και πόλεμος στο Αφγανιστάν. Ή πιο πρόσφατα η «χρήση» από την Συρία χημικών όπλων. Θυμάται κάποιος ότι τα χρησιμοποίησαν οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες που εξοπλίζονταν από τη Δύση να ανατρέψουν τον Άσαντ;

Αλλά μήπως μας λένε τώρα ποιοι εξόπλισαν αυτούς που τώρα αποκαλούνται «εξτρεμιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου»;

Το πιο γελοίο ήταν η καθυστέρηση που προκάλεσαν και προκαλούν οι αρχές της Ουκρανίας επειδή δήθεν τα φορτηγά που μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από τον εμφύλιο στην Ανατολική Ουκρανία είναι φορτωμένα με όπλα για τους αντάρτες.

Η χυδαιότητα συνεχίζεται παρόλο που προκλήθηκε κατακραυγή από την παρέμβαση του Ερυθρού Σταυρού. Η καθυστέρηση τώρα γίνεται με το επιχείρημα πως «για να μην προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση» θα περνούν λίγα-λίγα τα φορτηγά τα σύνορα.

Η καθυστέρηση στην επίλυση της ουκρανικής κρίσης σημαίνει ότι οι δυτικοί γνωρίζοντας πως η Μόσχα μη δείχνοντας διατεθειμένη να επέμβει, θα επικρατήσουν οι δυνάμεις του Κιέβου κάμπτοντας την αντίσταση των αυτονομιστών.

Δεν μας λένε όμως ποιοι πολεμούν εναντίον των αυτονομιστών. Για παράδειγμα ποιοι χρηματοδοτούν τους ιδιωτικούς στρατούς τύπου (νεονασιστικού) Δεξιού Τομέα εκτός από μερικούς Ουκρανούς ολιγάρχες. Υπάρχουν και τα ιδιωτικά ένοπλα τάγματα «Αζόφ» και «Δνείπερος» τα οποία είναι ανεξέλεγκτα και επηρεάζουν την πολιτική πραγματικότητα στο Κίεβο.

Παράδειγμα το τελεσίγραφο που έστειλε στον ουκρανό πρόεδροΠοροσένκο ακροδεξιά ομάδα, που απείλησε να αποσυρθεί από τις μάχες και να κατευθυνθεί στο Κίεβο, αν δεν απολύσει συγκεκριμένους «ενοχλητικούς» διοικητές αστυνομικών τμημάτων καθώς και τον υφυπουργό Εσωτερικών.

Όσο για το πρόσφατο παραμύθι του βομβαρδισμού φάλαγγας αυτοκινήτων με πολίτες από τους αυτονομιστές, περιμένουμε ακόμη τις αποδείξεις… Επειδή οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι ο δρόμος εκείνος βομβαρδίζεται συνεχώς από τις δυνάμεις του Κιέβου επειδή -λένε- απ εκεί ανεφοδιάζονται…

Αλλά τους το σέρβιραν τα δυτικά Μέσα, βουρ αμέσως το αναμεταδίδουν οι παπαγάλοι, χωρίς διασταύρωση. Προβλέπεται συνωστισμός στα εφετεινά Πούλιτζερ…

(Κώστας Μπετινάκης) styx.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα