Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που θέλει να αγοράσει την ποδοσφαιρική ομάδα της Λάρισας

Tο πρωί ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής της ΑΕΛ στο άρθρο 99 η οποία όμως τελικά παραιτήθηκε της αίτησης και δεν θα επιδιώξει καν να μπει σε άρθρα του πτωχευτικού κώδικα.

Και αυτό διότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να το κάνει αφού ρυθμίστηκαν οι οφειλές προς ποδοσφαιριστές με διακανονισμό και όλα αυτά μετά το μνημόνιο συνεργασίας του ΠΣΑΠ

με την ΕΠΟ. Ετσι το δικαστήριο δεν έγινε με την ΠΑΕ ΑΕΛ να υποβάλλει παραίτηση από την αίτηση που είχε κάνει.

Το ζήτημα τώρα είναι να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες με το ζήτημα της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ μετά το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει γνωστός επιχειρηματίας από την πόλη μας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για τον Ηλία Ψαρογιώργο ο οποίος και πριν 14 ακριβώς χρόνια είχε εκδηλώσει και πάλι ενδιαφέρον να αγοράσει τις μετοχές της ΑΕΛ. Τότε στο διοικητικό «τιμόνι» της ΠΑΕ ήταν ο κ. Παπανικολάου.

Όμως τελικά οι συζητήσεις «ναυάγησαν» με αποτέλεσμα να μην αλλάξει τότε το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Τόσα χρόνια μετά ο κ. Ψαρογιώργος επανεμφανίστηκε και συζητάει με τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ για να επενδύσει σ’ αυτή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές τα έχουν βρει στον μεγαλύτερο βαθμό και απομένουν λεπτομέρειες που πρέπει να τακτοποιηθούν. Βέβαια ο κ. Πηλαδάκης βρίσκεται στο εξωτερικό, οπότε μέχρι την επιστροφή του σε λίγες ημέρες δεν πρόκειται να υπάρξουν συγκεκριμένες εξελίξεις.

Όμως ποιος είναι ο κ. Ηλίας Ψαρογιώργος; Είναι Λαρισαίος επιχειρηματίας που τελεί διευθύνων σύμβουλος της ALPHA-ΕΡΓΟ ΑΤΕ. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της REAL NEWS – MONEY, 5 μήνες πριν, ετοιμαζόταν να χτίσει πανεπιστήμιο στην Λιβύη. Επί λέξη μεταξύ άλλων, το άρθρο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Λαρισαίος επιχειρηματίας και 150 Έλληνες εργαζόμενοι θα κατασκευάσουν μια σύγχρονη πανεπιστημιούπολη στην αφρικανική χώρα με προϋπολογισμό 34 εκατ. ευρώ.

Τα θεμέλια της μόρφωσης στην καινούργια Λιβύη βάζει μια ελληνική εταιρία, που ανέλαβε να κατασκευάσει το νέο πανεπιστημιακό συγκρότημα της χώρας 7,5 χλμ. έξω από την Τρίπολη. Σε μια έκταση 180 στρμ. θα χτιστούν αίθουσες διδασκαλίας αμφιθέατρα, κλειστά γήπεδα, χώροι εστίασης και διαμονής για τους φοιτητές.

Η λιβυκή πανεπιστημιούπολη θα έχει την υπογραφή της λαρισαϊκής κατασκευαστικής Alpha ΕΡΓΟ ΑΤΕΕ, που δίνει δυναμικά το «παρών» στην ανοικοδόμηση της χώρας προσφέροντας θέσεις εργασίας σε δεκάδες Έλληνες. «Είναι πολύ σημαντικό πως ελληνικές εταιρίες είναι παρούσες στην ανασυγκρότηση της Λιβύης η οποία έχει προκαλέσει, όπως είναι φυσικό, διεθνές ενδιαφέρον.

Αλλωστε, για μας είναι ένα στοίχημα, καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο έργο με ιδιαίτερο συμβολισμό για τη νέα εποχή στη Λιβύη», λέει στη Real money ο διευθύνων σύμβουλος της Αlpha ΕΡΓΟ Ηλίας Ψαρογιώργος». Απομένει λοιπόν να δούμε αν αυτή την φορά καρποφορήσουν οι προσπάθειές του για να είναι ο επόμενος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ.

πηγή: press-a.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα