Οι ομοιότητες στις επιθέσεις των τρομοκρατών σε Mall και μετρό-Είχαν και ρουκέτα στα γραφεία της ΝΔ

Το τρομοκρατικό χτύπημα στο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο «The Mall» στο Μαρούσι, με τα 12 εκατ. επισκέπτες τον χρόνο, ενίσχυσε την περιρρέουσα πεποίθηση για ραγδαία αναβίωση της τρομοκρατίας στη χώρα μας.

Οι διωκτικές αρχές, που ερευνούν σχολαστικά όλα τα δεδομένα όπως γράφει η εφημερίδα Καθημερινή, «βλέπουν» ομοιότητες τoυ τρομοκρατικού χτυπήματος στο εμπορικό κέντρο με την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση σε συρμό του μετρό, στον τερματικό σταθμό του Αιγάλεω, την 25η Φεβρουαρίου 2012. Από τις κάμερες του The Mall

εντοπίστηκαν έξι ύποπτοι, ο βομβιστής, που πιθανολογείται να είναι γυναίκα, και ομάδα υποστήριξης.

Σημαντικό για τις διωκτικές αρχές είναι ένα ακόμη εύρημα, αυτή τη φορά για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Οι δύο δράστες της επίθεσης είχαν στην κατοχή τους, πλην του καλάσνικοφ, και ρουκετοβόλο με το οποίο σκόπευαν να πλήξουν τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος. Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν συνδέουν άμεσα τις δύο αυτές ενέργειες, ωστόσο θεωρούν πιθανό τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα να συντονίζονται από ένα κοινό «διευθυντήριο».

Τέλος, έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και δικαστικών, μετά τη δήλωση, σε συνέντευξη του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, στην «Κ», περί «μειοψηφίας λειτουργών της Θέμιδος, που εθελοτυφλεί απέναντι στην πρόκληση της ένοπλης τρομοκρατικής δράσης». Ομοιότητες τoυ τρομοκρατικού χτυπήματος στο «The Mall» με την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση σε συρμό του Μετρό στον τερματικό σταθμό του Αιγάλεω, το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου διαπιστώνουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Τα χαρακτηριστικά των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν στις δύο αυτές ενέργειες και η μεθοδολογία των δραστών οδηγούν τους αξιωματικούς σε αυτό το συμπέρασμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα