«Ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες θυσίες» ανέφερε ο Γ.Μιχαλάκης

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στην εφημερίδα στην «Nuernberger Zeitung»προειδοποίησε πως επιπλέον φορολόγηση και περικοπές μισθών το μόνο που θα κάνουν είναι να βλάψουν την οικονομία και να ενισχύσουν την ακροδεξιά.

Στη συνέντευξη που έδωσε στο περιθώριο των εργασιών της 4ης Ελληνογερμανικής Εθνοσυνέλευσης που ολοκληρώνεται σήμερα στη Νυρεμβέργη, ο κ. Μιχελάκης παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα γίνονται μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει προ καιρού,

επεσήμανε όμως ότι οι επιδόσεις της χώρας μας στη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών είναι μοναδικές στην Ευρώπη.

«Δεν γνωρίζω καμιά χώρα που έπρεπε να καταβάλει τέτοια προσπάθεια – ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες θυσίες», ανέφερε χαρακτηριστικά και άσκησε κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζοντας πως κάποιες αιτιάσεις των εταίρων υπήρξαν λανθασμένες.

Μάλιστα, ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε ενδεικτικά στον ΦΠΑ στο 23% για τις επιχειρήσεις εστίασης που ίσχυε στην Ελλάδα, ενώ σχολίασε ότι υπήρξαν και άλλες στις οποίες η τρόικα επέδειξε πεισματική ή αντιπαραγωγική διάθεση.

Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε επικριτικός και σε ό,τι αφορά τις δομές της Ένωσης.

«Η ΕΕ έκανε σοβαρά λάθη. Είναι μόνο νομισματική Ένωση, χωρίς κοινή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική. Επίσης δεν υπάρχει κοινή εξωτερική πολιτική» δηλώνει. Όταν ανακαλύφθηκε αέριο στο Αιγαίο, «μια συγκεκριμένη χώρα ήγειρε αξιώσεις στα έσοδά μας. Ενδιαφέρεται η ΕΕ γι’ αυτό το ζήτημα;» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα