«Μαύρη τρύπα» στις δηλώσεις πόθεν έσχες 10 βουλευτών

Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής έχει εντοπίσει 10 βουλευτές με μαύρη τρύπα στις δηλώσεις πόθεν έσχες για το 2011 ζητώντας τους να δικαιολογήσουν τις διαφορές εντός 15 ημερών σε διαφορετική περίπτωση θα στείλουν τις υποθέσεις τους στην Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr οι δαπάνες των εν λόγω βουλευτών παρουσιάζουν σημαντικές αποκλίσεις

σε σχέση με τα δηλωθέντα έσοδα και εισοδήματα. Από αυτούς περίπου πέντε υπόχρεοι εμφανίζουν αποκλίσεις λίγων χιλιάδων ευρώ οι υπόλοιποι έχουν διαφοροποιήσεις αρκετών δεκάδων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μεταξύ των υπόχρεων περιλαμβάνεται και ο νύν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης ο οποίος φέρεται να μην μπορεί να δικαιολογήσει περίπου 122.000 ευρώ. Οι λογιστές της επιτροπής κάλεσαν τον βουλευτή να δώσει εξηγήσεις και ο τελευταίος φέρεται να τους είπε ότι πρόκειται για χρήματα που είχε κρυμμένα στο σπίτι του και όχι σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό!

Πάντως, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής τα μέλη έκριναν απαράδεκτους τους ισχυρισμούς του κ. Σταθάκη και τον επανεκάλεσαν να δικαιολογήσει με επίσημα έγγραφα τα ποσά εντός 15 ημερών. Μετά το πέρας της προθεσμίας και σε περίπτωση που δεν κριθούν επαρκείς οι εξηγήσεις η υπόθεση θα σταλεί στον εισαγγελέα.

Πέραν της συγκεκριμένης περίπτωσης, διαφορές στις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης φέρονται να εμφανίζουν οι κ.κ. Γιώργος Καρατζαφέρης (περίπου 33.000 ευρώ) οι πρώην βουλευτές κ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος (περί τις 50.000 ευρώ), Ηλίας Καλλιώρας (περι τις 50.000 ευρώ), Νατάσα Ράγιου (περίπου 10.000 ευρώ).

πηγή:protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα