Ο ανεμοστρόβιλος ανέπτυξε ταχύτητες άνω των 320 χιλιομέτρων την ώρα-91 οι νεκροί, ξεπερνούν τα 3 δισ οι ζημιές

Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε τη Δευτέρα περιοχή της Οκλαχόμα των ΗΠΑ, έφθασε το μεγαλύτερο επίπεδο της κλίμακας που μετρά τέτοιου είδους φαινόμενα.

Ο ανεμοστρόβιλος ανέπτυξε ταχύτητες άνω των 320 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ στην κλίμακα Enhanced Fujita κατατάσσεται ως ισχύος EF-5, το ανώτατο δηλαδή σημείο της σχετικής κλίμακας που μετρά τη δύναμη του φαινομένου.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ο απολογισμός των νεκρών, μέχρι στιγμής, έχει φτάσει τους 91, μεταξύ των οποίων είναι και πολλά παιδιά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν

ότι ο αριθμός των τραυματιών έχει φτάσει τους 145, αναφέρει η εφημερίδα New York Times.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν τη Δευτέρα από το πέρασμα του θανατηφόρου ανεμοστρόβιλου στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ, είναι πιθανό να υπερβούν αυτές που προκλήθηκαν στο Τζόπλιν του Μιζούρι το 2011, όταν ένα ανάλογο ακραίο καιρικό φαινόμενο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του 161 άνθρωποι, δήλωσε ο Επίτροπος Ασφαλίσεων της Οκλαχόμα, Τζον Ντόουκ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρόιτερς, ο Ντόουκ εκτίμησε ότι οι υλικές ζημιές ενδέχεται να είναι μεγαλύτερες από αυτές που είχαν προκληθεί στο Τζόπλιν και είχαν φτάσει περίπου τα 3 δις δολάρια. «Η πρόσφατη περίπτωση είναι πολύ πιθανό να υπερβεί αυτό το νούμερο», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα