Νέο όχι Βενιζέλου-Κουβέλη στην πρόταση Σαμαρά-Οδηγούν τη χώρα σε εκλογές

Μετά την πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για λύση στο αδιέξοδο με την ΕΡΤ η νέα άρνηση από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φαίνεται ότι οδηγεί τη χώρα σε εκλογές.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει δημόσια διατυπώσει τη θέση του, με απόλυτη σαφήνεια. Η δήλωση του κ.Σαμαρά δεν συνιστά ανταπόκριση σ΄αυτά που έχει πει το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε σε σχόλιο της η Ιπποκράτους.

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ απάντησε μέσα από το twitter του εκπροσώπου της Α. Παπαδόπουλου αναφέρει: «Η ΔΗΜΑΡ ζητά την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με πλήρες πρόγραμμα. Όλες οι αλλαγές – αναδιαρθρώσεις με την ΕΡΤ ανοιχτή. Άμεση αρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου» αναφέρει σε μήνυμα του στο

Νωρίτερα ο Δ. Σταμάτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ευ. Βενιζέλο ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι και του μετέφερε την πρόταση της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με την προβολή ντοκιμαντέρ ή του αρχείου της δημόσιας τηλεόρασης. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε αρνητικά και ζήτησε να ανοίξει κανονικά η συχνότητα της ΕΡΤ και να επαναλειτουργήσει με κανονικό πρόγραμμα.

Νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας μετέβη στην Αγ. Κωνσταντίνου και μετέφερε την συμβιβαστική πρόταση της κυβέρνησης. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέμεινε στην αρχική του άποψη που ήταν η κανονική επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση.

Και μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, που φαίνεται να ακολουθεί την γραμμή του ΠΑΣΟΚ καθώς θεωρεί ότι η αναδιάρθρωση και η εξυγίανση της ΕΡΤ μπορεί να γίνει με την δημόσια τηλεόραση σε λειτουργία και «αυτό θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό».

Keywords
Τυχαία Θέματα