Μοσκοβισί: Θα κάνουμε ότι έιναι απαραίτητο για να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» έδωσε ανήμερα της επίσκεψής του στην Αθήνα και της συνάντησής του με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί. Στην συνέντευξη του τονίζει ότι η Γαλλία

και ολόκληρη η ΕΕ θα βοηθήσουν την Ελλάδα εφ” όσον εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα.

«Η ανταπόκριση της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει, αποτελεί θέμα πρωταρχικής σημασίας. Θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά αυτό είναι δυνατό μόνον εφ” όσον η Ελλάδα πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους της ότι όχι μόνο διαθέτει την πολιτική βούληση, αλλά και ότι αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται και εφαρμόζονται. Αυτό θα οικοδομήσει την αξιοπιστία της, γεγονός που θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη και θα βοηθήσει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη», επισημαίνει ο κ. Μοσκοβισί στην «Καθημερινή».

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών αποστέλλει μήνυμα στους Έλληνες πολίτες υπογραμμίζοντας: «Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ποιος είναι ο στόχος: Οι μεταρρυθμίσεις, τις οποίες όλοι ζητούμε, σχεδιάστηκαν για να κάνουν την Ελλάδα ανταγωνιστικότερη, τη δημόσια διοίκησή της αποτελεσματικότερη για τους πολίτες και τους επιχειρηματίες, για να βελτιωθεί η είσπραξη των δημοσίων εσόδων με τρόπο δίκαιο και διαφανή, για να επανέλθει η εμπιστοσύνη στην οικονομία. Όταν θα υλοποιηθούν όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις, θα έρθουν βελτιώσεις που θα αναδείξουν τη δυναμική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η εθνική συνοχή είναι πολύ σημαντική για την υποστήριξη όλων αυτών των μεταρρυθμίσεων».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του κ. Μοσκοβισί στην «Καθημερινή»:

– Γιατί αποφασίσατε να έρθετε στην Ελλάδα;

– Ηθελα να βρεθώ κοντά στον ελληνικό λαό και στην ελληνική κυβέρνηση σε αυτές τις δύσκολες και σημαντικές στιγμές. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν αφορά μόνο την ίδια την Ελλάδα, αλλά και το κοινό μας μέλλον στην Ευρωζώνη. Υπάρχουν λοιπόν δύο μηνύματα, στα οποία θα ήθελα να επιμείνω. Το πρώτο αφορά την αλληλεγγύη, σε μια κρίση πολύ βαθιά και δύσκολη. Για εμάς δεν υπάρχει θέμα ότι η Ελλάδα ανήκει εξ ολοκλήρου στη νομισματική ένωση και ότι δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσει τη θέση της ανάμεσά μας. Αυτός είναι και λόγος που η Ευρωζώνη έχει ήδη διαθέσει πόρους άνευ προηγουμένου σε προγράμματα στήριξης και τεχνικής βοήθειας, επαναπροσδιορίζοντας ευρωπαϊκά κονδύλια και άλλους πόρους προς ενίσχυση των προσπαθειών στον τομέα αυτόν.

Το δεύτερο μήνυμα είναι πως η ανταπόκριση της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει, αποτελεί θέμα πρωταρχικής σημασίας. Θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά αυτό είναι δυνατό μόνον εφ’ όσον η Ελλάδα πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους της ότι όχι μόνο διαθέτει την πολιτική βούληση, αλλά και ότι αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται και εφαρμόζονται. Αυτό θα οικοδομήσει την αξιοπιστία της, γεγονός που θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη και θα βοηθήσει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τ

Keywords
Τυχαία Θέματα