Λυκουρέντζος: Μέγα ψεύδος τα 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο

Φημολογία χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος τα όσα λέγονται για εισφορά των ασθενών κατά 1 ευρώ σε κάθε φάρμακο και 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Διαβάστε τι είπε:

Η κυβέρνηση είναι σίγουρη ότι θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και δεν θα χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο καταβολής ενός ευρώ ανά συνταγή και 25 ευρώ για είσοδο και νοσηλεία σε νοσοκομεία.

Είναι  μέγα ψεύδος η φημολογία αυτή των ημερών. Η διάταξη αυτή,

όπως αναφέρεται ρητά και στο πολυνομοσχέδιο, αφορά το έτος 2014 και θα εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση κατά την οποία μέχρι το τέλος του 2013 δεν θα έχουν επιτευχθεί οι δημοσιονομικοί στόχοι του Προγράμματος Υγείας και πάντως μόνο με υπουργική απόφαση. Είμαι ωστόσο, βέβαιος ότι δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουμε στην έκδοση σχετικής διάταξης και δεν θα ενεργοποιηθεί η ρύθμιση που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο, καθώς θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί για το 2014.

Κύριος άξονας της πολιτικής του υπουργείου Υγείας είναι η αποτελεσματική λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, λόγος για τον οποίο πριν καν δοθεί η δόση δόθηκαν ήδη 90 εκ. ευρώ. Οι δράσεις του ΕΟΠΥΥ θα επικεντρωθούν τόσο στην εξυγίανση της οικονομικής λειτουργίας και των ελεγκτικών μηχανισμών του Οργανισμού όσο και στην ανάπτυξη επιθετικής πολιτικής διαπραγμάτευσης τιμών και εξασφάλισης εκπτώσεων από προμηθευτές και συμβεβλημένους παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Η κορωνίδα της πολιτικής του υπουργείου Υγείας δεν είναι η περιστολή της δαπάνης είναι η αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία θα επιτευχθεί με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας. Προς την κατεύθυνση αυτή θα κατατεθει σχετικό νομοσχέδιο σε συνεργασία με την υπουργό Τουρισμού.

Φωτό: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λυκουρέντζος, Μέγα,lykourentzos, mega