Λοβέρδος: Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά μια κοινωνία που υποφέρει

Αυστηρή  κριτική για την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης άσκησε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή λέγοντας -μεταξύ άλλων- ότι «γίνατε κυβέρνηση με πρώτο θέμα την ανάπτυξη. Έχουν περάσει 3,5 μήνες και τα αναπτυξιακά υπουργεία λειτουργούν στο δικό τους κόσμο» ενώ σημείωσε με νόημα «δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

αλλά μια κοινωνία που υποφέρει».

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός κατά τη διάρκεια ερώτησής του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, είπε:

Πάμε να ψηφίσουμε νέα μέτρα. Δηλώνω ότι τα στηρίζω αλλά πρέπει να δούμε και ποιο είναι το θέμα, το περιεχόμενό του» ενώ αναφορικά με την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ πρότεινε: «Μιλάτε με θεωρίες και γενικά. Σας προτείνω τα 8 από τα 12 δις του ΕΣΠΑ να μεταφερθούν στην αγορά μέσω τραπεζών με την εποπτεία των αρμόδιων υπουργών και του πρωθυπουργού. Να γίνουν όλα άμεσα και να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία.

Στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης λέγοντας:

Η υλοποίηση του ΕΣΠΑ ακολουθεί την παράδοση των προηγούμενων ξεκινώντας αργά και επιταχύνοντας στο τέλος. Αυτό δημιουργεί μια εικόνα ότι η χώρα δεν απορροφά. Πράγματι η Πορτογαλία και Ισπανία είναι πιο μπροστά . Είμαστε όμως πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, είμαστε 45% με μέσο όρο 40% και την Γάλλια στο 37%. Έχει ήδη συμφωνηθεί ένα πρώτο πακέτο στήριξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και υπάρχει ακόμα ένα υπο διαπραγμάτευση. Το σύνολό τους ανέρχεται σε 1,5 δις ευρώ.

Εμείς ως υπουργείο έχουμε τον πρώτο όροφο για την ανάπτυξη, το ισόγειο όμως είναι στο ΥΠΟΙΚ και στις διαπραγματεύσεις με τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα