Λουτρό αίματος στην Κένυα με πυροβόλα, ακόντια και βέλη!

Aμείωτη συνεχίζεται η μάχη μεταξύ των φυλών Ποκόμο με αυτούς της Όρμα κοντά στον ποταμό Τάνα, στην Κένυα αφού από τις νέες συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους, μέχρι στιγμής, 30 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το BBC, ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται, 13 παιδιά και 6 γυναίκες, από την σύρραξη που πραγματοποιήθηκε όταν αγρότες της φυλής των Ποκόμο επιτέθηκαν στο χωριό Κιπάο, το οποίο κατοικείται από μέλη της φυλής των Όρμα.

Όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές, το συμβάν ήταν μια πράξη αντεκδίκησης για το θάνατο πάνω από 100 κατοίκων χωριών

Ποκόμο από επιθέσεις Όρμα, που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα μέσα στο 2012.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, πίσω από τις συγκρούσεις υπάρχουν πολιτικά κίνητρα καθώς οι εκλογές στη χώρα είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο του 2013.

Κατά την επίθεση, σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ στις συμπλοκές χρησιμοποιήθηκαν πυροβόλα όπλα, ακόντια, ματσέτες και βέλη και πολλοί πέθαναν από ακατάσχετη αιμορραγία.

Τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν λόγο για πιθανή αναδιάταξη του πολιτικού χάρτη της Κένυας, η οποία συνδέεται με τις γενικές εκλογές του 2013.
Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως οι εκλογές του 2007 είχαν σημαδευτεί από εκτεταμένες συγκρούσεις οι οποίες είχαν αφήσει πίσω τους πάνω από 1.300 νεκρούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα