Λάρισα: «Μαϊμού» εφοριακοί έπαιρναν χρήματα από ηλικιωμένους

Διόλου ευκαταφρόνητο «μεροκάματο» έβγαζαν δύο άνδρες στη Λάρισα, εξαπατώντας κατ” επάγγελμα και κατ” εξακολούθηση ηλικιωμένους ανθρώπους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες, ηλικίας 29 και 37 ετών, είχαν διαπράξει τουλάχιστον 12 περιπτώσεις απάτης ή απόπειρας απάτης και κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων, από τον Οκτώβριο του 2012 που ξεκίνησε η δράση τους. Συνολικά, εκτιμάται ότι η λεία τους ανέρχεται σε 13.450 ευρώ, μετρητά χρήματα, ενώ

9.500 ευρώ είναι η αξία των κοσμημάτων που είχαν κλέψει από τα θύματά τους.

Οι δράστες ακολουθούσαν τη γνωστή τακτική. Πλησίαζαν ηλικιωμένους και προσποιούμενοι είτε τους εφοριακούς, είτε τους λογιστές, είτε φίλους συγγενικών τους προσώπων, κατάφερναν να τους εξαπατούν και να τους αποσπούν χρηματικά ποσά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, την προηγούμενη μέρα της σύλληψής τους είχαν αποσπάσει 600 ευρώ από 77χρονη, με το πρόσχημα ότι θα τακτοποιούσαν οφειλή συγγενικού της προσώπου. Μάλιστα, οι δράστες απαίτησαν αρχικά από αυτήν το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ και με το αυτοκίνητό τους την οδήγησαν σε υποκατάστημα τράπεζας, όπου αυτή προέβη τελικά στην ανάληψη των 600 ευρώ, τα οποία και τους παρέδωσε.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι συνεργοί, αλλά και για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα