Κρίσιμες συναντήσεις για την Παιδεία και στο βάθος νέα απεργία

Σε νέα 48ωρη απεργία προσανατολίζονται οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι από σήμερα το πρωί πραγματοποιούν συνελεύσεις.

Την ίδια ώρα, στο τραπέζι του διαλόγου κάθονται ο υπουργός Παιδείας και οι πρυτανικές αρχές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με βασικό θέμα στην ατζέντα το ζήτημα της κινητικότητας των διοικητικών υπαλλήλων.

Έπειτα

από την «επαναπροσέγγιση» που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Κ. Αρβανιτόπουλου και την πρόσκληση σε διάλογο που απηύθυνε την Πέμπτη προς τους Πρυτάνεις των Ιδρυμάτων, ο υπουργός προγραμμάτισε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σίμο Σιμόπουλο, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνο Γάτσιο και του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργο Παναγιωτάκη.

Αύριο, Σάββατο, στις 11 το πρωί, θα συναντηθεί με τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη και στη συνέχεια με τους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μυλόπουλο, του Πανεπιστημίου Κρήτης Ευριπίδη Στεφάνου και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Μεσσήνη.

Σ. Σιμόπουλος:Το εξάμηνο μπορεί να σωθεί

Ως διερευνητική χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ο κ. Σίμος Σιμόπουλος θα ενημερώσει τη Σύγκλητο του ιδρύματος για το περιεχόμενο της. Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο ζήτημα του εξαμήνου ο πρύτανης του ΕΜΠ υποστήριξε ότι για τις τρεις Σχολές που έχουν σταματήσει την κατάληψη σίγουρα έχει σωθεί, ενώ για τις υπόλοιπες τέσσερις υπάρχει ακόμα ελπίδα, αρκεί οι κινητοποιήσεις να σταματήσουν άμεσα.

Οι συναντήσεις με τους Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Πατρών και του Οικονομικού

Ως σκληρή πραγματικότητα χαρακτήρισε το πρόγραμμα της κινητικότητας των διοικητικών υπαλλήλων ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης, ο οποίος κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας περιέγραψε τα σύνθετα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει το ίδρυμά του από την απομάκρυνση των διοικητικών υπαλλήλων, κυρίως στον τομέα της φύλαξης.

Ο Κων. Γάτσιος πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου χαρακτήρισε τη συνάντηση ως διερευνητική υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν και άλλες επαφές, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα