Αιχμές Βενιζέλου κατά τρόικας

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ, Καρλ Χάινς Λάμπερτζ, για την εφαρμογή του Ελληνικού Προγράμματος, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η Επιτροπή Περιφερειών είναι ένα πολύ σημαντικό θεσμικό όργανο, με το οποίο θα έχουμε στενή συνεργασία το εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Περιφερειών οργανώνει

με την Περιφέρεια Αττικής μια μεγάλη εκδήλωση εδώ, την άνοιξη, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι στόχοι μας, που συνδέονται κυρίως με τη θαλάσσια πολιτική, με τη Μεσογειακή πολιτική, περνούν και μέσα από τη συγκρότηση της μεγάλης Περιφέρειας της Αδριατικής και του Ιονίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρλ Χάινς Λάμπερτζ τόνισε ότι η ΕΕ βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά εξακολουθεί να είναι μία σημαντική προοπτική για όλες τις χώρες της Ευρώπης και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να προωθήσουμε την ευρωπαϊκή πολιτική έτσι ώστε να δώσουμε εκ νέου σε αυτή την Ευρώπη προοπτικές ελπίδας. «Αυτό χρειάζονται οι άνθρωποι. Ελπίδα, όχι ελπίδες ουτοπικές, αλλά χειροπιαστές» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Λάμπερτζ υποστήριξε ότι «η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να προοδεύσει μεσοπρόθεσμα εάν δεν υπάρχει πρόοδος σε όλη την Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα