Κουβέλης: Η αντοχή της ΔΗΜΑΡ ενοχλεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνεδρίαση της Κενντρικής Επιτροπής του κόμματος μίλησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι χωρίς την παρουσία της ΔΗΜΑΡ δεν θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Διαβάστε εδώ όλη την ομιλία του:

Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο και επικίνδυνο σταυροδρόμι και η Αριστερά της ευθύνης,

το κόμμα μας η ΔΗΜΑΡ, συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις ώστε η τελική επιλογή να είναι προς την ορθή κατεύθυνση.

Ο συνδυασμός της οικονομικής κρίσης που επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες χώρες, με την καθυστέρηση της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης και τις χρόνιες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, αλλά και του πολιτικού συστήματος, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα. Οι πολίτες, τα λαϊκά στρώματα και η μεσαία τάξη έχουν υποστεί θυσίες μεγάλες που έγιναν μεγαλύτερες από την καθυστέρηση εφαρμογής των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Στις μεταρρυθμίσεις αυτές έπρεπε η χώρα να προχωρήσει για το δικό μας συμφέρον και ανεξαρτήτως προβλέψεων του μνημονίου.

Εμείς δεν καλλιεργήσαμε αυταπάτες ότι η σωτηρία της χώρας, η σταθεροποίηση και η ανάπτυξη μπορεί να γίνουν χωρίς δημοσιονομική εξυγίανση.  Αν δεν αναμετρηθούμε με τα βαθύτερα αίτια, αν δεν αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες που χαρακτηρίζουν την οικονομική και πολιτική συγκρότηση της χώρας, αν δεν προχωρήσουμε στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και κυρίως αν δεν είμαστε παρόντες -με όλα τα δικαιώματα που εξασφαλίζει η συμμετοχή μας στην ευρωζώνη – στις εξελίξεις που αναπόφευκτα θα δρομολογηθούν στην ΕΕ, τότε η όποια λύση θα είναι εμβαλωματικού χαρακτήρα και μηδενικής απόδοσης.

Οι πολίτες το αντιλαμβάνονται αυτό, γι αυτό έχουν δείξει τεράστια υπομονή και αντοχή και βεβαίως απαιτούν οι θυσίες τους αυτή την φορά να πιάσουν τόπο, να μην πάνε και άλλα χρήματα σε βαρέλι δίχως πάτο, να παταχθούν φαινόμενα διαφθοράς και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος. Και ταυτόχρονα στη μεγάλη τους πλειονότητα δεν είναι πρόθυμοι να ανεχθούν τις αντιδημοκρατικές φωνές που απεργάζονται την αποσταθεροποίηση της δημοκρατίας, αξιοποιώντας υπαρκτά προβλήματα. Και παρά την πίεση που υφίστανται παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που θέλουν απλώς να κερδοσκοπήσουν πάνω στην δικαιολογημένη οργή της κοινωνίας,  χωρίς να διαθέτουν ίχνος σχεδίου για την έξοδο από την κρίση, αλλά, αντιθέτως, περίσσευμα λαϊκισμού και δημαγωγίας. Αυτό που κυρίως απαιτούν είναι καθαρά λόγια και υπεύθυνες συμπεριφορές. Ξέρουν οι πολίτες ότι στο σημείο που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν εύκολες ή ευχάριστες λύσεις, αλλά δύσκολες πλην αναγκαίες επιλογές. Αυτή ακριβώς την γλώσσα της αλήθειας και της ευθύνης μιλάει η ΔΗΜΑΡ.

-  Πριν από 3 μήνες κάναμε, όχι αβασάνιστα, μια βασική επιλογή. Αποφασίσαμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης μαζί με δυνάμεις με τις οποίες έχουμε σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές.

Δεν μείναμε στη σιγουριά των αντιπολιτευτικών εδράνων. Δεν γοητευτήκαμε από την προοπτική να περιμένουμε να βγάλουν οι άλλοι τα κάστανα από τη φωτιά και

Keywords
Τυχαία Θέματα