Κουκουλόπουλος: Βασικός κινητήριος μοχλός το ΠΑΣΟΚ για να δοθεί ξανά πνοή στην χώρα

«Καθώς το ΠΑΣΟΚ στο διήμερο συμπόσιο του συμφιλιώνεται με την ιστορία του κοιτώντας προς το μέλλον είναι επιτακτική ανάγκη να αντιληφθούμε το βάρος της ευθύνης μας για την αλλαγή στο κράτος», τόνισε ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Μιλώντας στο διήμερο πολιτικοεπιστημονικό συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη συμπλήρωση 39 ετών από την ίδρυσή του, ο βουλευτής Κοζάνης,

είπε ότι «η προσπάθεια παλινόρθωσης του κράτους της Δεξιάς από τη Ν.Δ. και οι παρωχημένες και παλαιοκομματικές αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ που προτείνει την επιστροφή στο παρελθόν πρέπει να μας κινητοποιήσουν».

«Μόνο η Κεντροαριστερά, οι ευρωσοσιαλιστές, η Δημοκρατική παράταξη, μπορεί να δώσει ξανά πνοή στη χώρα και το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός κινητήριος μοχλός αυτής της προσπάθειας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουκουλόπουλος υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη εκπόνησης εθνικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας.

«Κανένα σχέδιο δεν οδηγεί πουθενά αν δεν ξέρουμε που θέλουμε να πάμε. Αυτό είναι και το κεντρικό ερώτημα. Ξέρουμε που θέλουμε να πάμε; Νομίζω πως ναι. Πάμε στον κόσμο που θέλουμε να ανήκουμε. Στον κόσμο των ώριμων Δημοκρατιών της Δύσης. Αυτή είναι η απάντηση στα ιστορικά μας διλήμματα, αυτό είναι που θέλουν οι πολίτες, αυτή είναι και η ιστορική παρακαταθήκη της παράταξης μας.Έτσι έχουν νόημα οι θυσίες των πολιτών για την παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ», σημείωσε.

«Σε μια τέτοια πορεία εθνικής ολοκλήρωσης το ζήτημα του κράτους είναι αυταπόδεικτα πρωτεύουσας σημασίας, γιατί εκεί εστιάζεται η βασική ειδοποιός διαφορά μας από τις ώριμες Δημοκρατίες. Η υστέρηση μας στο πεδίο του κράτους σχετίζεται με ιστορικούς λόγους που ανάγονται στη συγκρότηση του έθνους μετά την εθνική παλιγγενεσία. Αν αυτό είναι γνωστό, άλλο τόσο είναι επιβεβλημένο να το ξεπεράσουμε», πρόσθεσε παρουσιάζοντας τις δέκα θέσεις για το σύγχρονο κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα