ΔΟΕ: Το υπουργείο Παιδείας διαψεύδει ακόμη και τον εαυτό του. Η ομηρεία χιλιάδων εκπαιδευτικών συνεχίζεται

Tweet

Αθήνα 3/9/2013

Προς

1. Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

2. Μ.Μ.Ε.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Η ΟΜΗΡΕΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. μετά την πρωτόγνωρη καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποσπάσεων της Π.Ε. προχώρησε σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας, τη δεύτερη από τη συγκρότησή του σε σώμα, στο Υπουργείο Παιδείας.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο κατέθεσε την έντονη διαμαρτυρία του για:

α. την πρωτοφανή καθυστέρηση της πραγματοποίησης των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών της Π.Ε. που κρατά ομήρους 7.000 εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους,

β. την απουσία από τη διευκρινιστική εγκύκλιο αναβολής παρουσίας των εκπαιδευτικών στα σχολεία για τους συναδέλφους ειδικοτήτων που έχουν υποβάλει αίτηση απόσπασης.

Διατύπωσε έντονα την απαίτηση να πραγματοποιηθούν σήμερα οι αποσπάσεις όλων των εκπαιδευτικών, όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί η πολιτική ηγεσία στην τελευταία συνάντηση δεδομένου ότι υπάρχουν χιλιάδες λειτουργικά κενά που έχουν δοθεί από τις Διευθύνσεις (3.200 κενά ).

Ο Υπουργός, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, απάντησε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην επαναεπιβεβαίωση των κενών που ζήτησε το Υπουργείο από τις Διευθύνσεις Π.Ε. και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη και αν χρειαστεί θα δοθεί επιπλέον παράταση στους εκπαιδευτικούς που έχουν ζητήσει απόσπαση ώστε να παρουσιαστούν στις θέσεις τους αργότερα.

Το Δ.Σ.. της Δ.Ο.Ε. χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το γεγονός να έχουν φτάσει στις Διευθύνσεις Π.Ε. ονόματα εκπαιδευτικών που έχουν αποσπαστεί χωρίς απόφαση του ΚΥΣΠΕ.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε και πάλι το ζήτημα των μετατάξεων και τις τεράστιες αδικίες που δημιουργούνται σε βάρος εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Π.Ε. και η απάντηση του Υπουργού ήταν ότι αναγνωρίζει ότι υπάρχουν αδικίες αλλά οι μετατάξεις πραγματοποιήθηκαν για να μην υπάρξουν απολύσεις στην εκπαίδευση.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί απαράδεκτη την πρωτοφανή καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποσπάσεων και την όποια μεθόδευση για τον περιορισμό του αριθμού τους. Δηλώνει πως εάν οι υποψίες αυτές επιβεβαιωθούν και οι αποσπάσεις δεν πραγματοποιηθούν με βάση τα κενά που έχουν δοθεί από τις Διευθύνσεις (και είναι λίγα σε σχέση με την πραγματικότητα) θα καταγγείλει τη διαδικασία και θα καλέσει τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου να αποχωρήσουν από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Tags: ΔΟΕαποσπάσειςΠΕ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα