Κατατίθεται σήμερα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο – Δεν θα θιγούν οι κύριες συντάξεις λέει η κυβέρνηση

Σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, που στόχο έχει να οδηγήσει στην εξοικονόμηση 500.000.000 ευρώ, όσο και το δημοσιονομικό κενό του 2014, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης.

Μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή του Σκάι, ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης σημείωσε ότι «το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τις μειώσεις συντάξεων ή τα εφάπαξ».

Διευκρίνισε

δε, ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου σχετίζονται με την βελτίωση στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα εξευρίσκει πόρους 500 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό του 2014. Τα 100 εκατομμύρια θα εξευρεθούν από τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις των εργοδοτών, που θα ισχύσει από 1/12/2013.

Ογδόντα εκατομμύρια θα εξευρεθούν από την πάταξη της φοροδιαφυγής, δηλαδή από φόρους που θα κερδίσει το κράτος, αλλά θα ανήκουν στο υπουργείο Εργασίας.

Τα 150 εκατομμύρια ευρώ θα εξευρεθούν από το Κέντρο Ελέγχου Εισπράξεων Ασφαλιστικών Εισφορών. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι εντοπίστηκε εισπρακτική εταιρία που ανήκει σε τράπεζα, η οποία οφείλει στο κράτος 7,5 εκατ. ευρώ. Από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις θα εξευρεθούν 150 εκατομμύρια.

Μιλώντας την Κυριακή στο Mega, o υπουργός Εργασίας έβαλε φρένο στα σενάρια περί παρεμβάσεων στο καθεστώς πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια ηλικίας, όπως υφίστανται σήμερα».

Σπυρόπουλος: Δεν θα θιγούν οι κύριες συντάξεις

Την ίδια ώρα τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή σε ό,τι αφορά στην καταβολή και τον τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων, έδωσε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ANT1.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε ότι σε μία ώρα είναι προγραμματισμένη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας όλων των διοικητών των Ταμείων για το ασφαλιστικό, το οποίο θα κατατεθεί σήμερα.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα