Κατάθεση μάρτυρα «κλειδί» για την Χρυσή Αυγή

Στοιχεία – φωτιά για τη δράση της Χρυσής Αυγής και τους άγραφους νόμους που ισχύουν στους κόλπους του κόμματος, καταθέτει αυτή την ώρα πρώην μέλος της οργάνωσης στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη. Παρούσα είναι και η εισαγγελέας Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.

Το πρόσωπο αυτό περιβάλλεται με απόλυτη μυστικότητα και θεωρείται προστατευόμενος μάρτυρας. Το πρώην μέλος της οργάνωσης έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον αντεισαγγελέα

του Αρείου Πάγου, προκειμένου να δώσει πληροφορίες για τη δομή και τη δράση της Χρυσής Αυγής, αλλά και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σε επαφή όμως βρίσκεται ο αντεισαγγελέας και με άλλα άτομα που γνωρίζουν πολλά για τη Χρυσή Αυγή, αλλά ζητούν εγγυήσεις για τη ζωή τους.

Η περιοχή γύρω από το δικαστήριο θυμίζει φρούριο λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

Καταθέσεις – φωτιά για τη Χρυσή Αυγή

Νωρίτερα, κατέθεσε ως μάρτυρας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, ο οποίος καταλόγισε μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση για τη γιγάντωση του νεοναζιστικού μορφώματος, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τη διείσδυση τέτοιων φαινομένων στην ΕΛ.ΑΣ.. Το πρωί στον εισαγγελέα κατέθεσε και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης.

Στον εισαγγελέα κατέθεσαν, επίσης, εκπρόσωποι της πακιστανικής και της αιγυπτιακής κοινότητας στην Ελλάδα, οι οποίοι μίλησαν για τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν δεχθεί τα τελευταία χρόνια μετανάστες από μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Έκαναν προπόνηση σε σώματα μεταναστών για να φθάσουν τελικά σε Έλληνα» δήλωσε από τη μεριά του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Περάματος, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ο οποίος εξετάστηκε ως μάρτυρας κατηγορίας από τον αντεισαγγελέα Χαράλαμπο Βουρλιώτη για την επίθεση που είχαν δεχθεί το καλοκαίρι αφισοκολλητές του ΚΚΕ.

Στην κατάθεσή του χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «εγκληματική και ναζιστική οργάνωση», μιλώντας για ένα προαναγγελθέν χτύπημα εις βάρος τους. Παράλληλα, είπε ότι οι ίδιοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός και Ηλίας Παναγιώταρος, είχαν προαναγγείλει το χτύπημα στο Πέραμα με video στο Διαδίκτυο και συμπλήρωσε πως τέσσερις από τους δράστες της επίθεσης έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

Μάλιστα, ένας από αυτούς εμφανίζεται να συμμετέχει και στην επίθεση κατά αλλοδαπών, αιγυπτιακής υπηκοότητας, στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, γεγονός που στοιχειοθετηθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Το στοιχείο αυτό επιβεβαίωσε στην κατάθεση του και ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας.

Τι δείχνει το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ

Κρίσιμα στοιχεία αναμένεται, όμως, να προκύψουν και από το υλικό που έχει καταγράψει το γνωστό «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ -με συνομιλίες που υπάρχουν σε τράπεζες δεδομένων για λόγους εθνικής ασφάλειας- και το οποίο μπορεί να προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, «δένοντας» την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

πηγή:zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα