Καμμένος: Έστειλε επιστολή προς όλους τους βουλευτές για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, πλην του Γιώργου Παπανδρεου!

O πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έστειλε επιστολή προς τον κάθε βουλευτή όλων των κομμάτων ξεχωριστά με την οποία ζητά την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, πλην του Γιώργου Παπανδρέου!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Αθήνα, 21 Αυγούστου 2012

Αγαπητέ Συνάδελφε,

Όλοι οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχουν ήδη υπογράψει κείμενο για τη συζήτηση εξεταστικής επιτροπής

για τις συνθήκες και τις ευθύνες της υπαγωγής της χώρας στο Μνημόνιο τον  Μάιο του 2010.

Σου αποστέλλω αυτό το κείμενο με εμπιστοσύνη στα δημοκρατικά σου αισθήματα και την συναίσθηση ευθύνης που διακρίνει  όλους τους βουλευτές ανεξαρτήτως.

Σου ζητώ να υπογράψεις  το αίτημα εξεταστικής επιτροπής ώστε να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των βουλευτών και να συζητηθεί στην Βουλή.

Πιστεύω πως αυτό το οφείλουμε στον Ελληνικό λαό και στην Δημοκρατία.

Συναδελφικά,

Π. Καμμένος

 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ

Προς

Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Θέμα: Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση του Μνημονίου

Κύριε Πρόεδρε,

Η προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και στον ad hoc ευρωπαϊκό μηχανισμό δήθεν διάσωσης, καθώς και η συνακόλουθη υιοθέτηση και εφαρμογή του Μνημονίου από το Μάιο του 2010 και εντεύθεν, απασχολεί έντονα την πολιτική ζωή του τόπου αφού οδήγησε στη χρεοκοπία του Ελληνικού Λαού και στη διάσωση των δανειστών της χώρας.

Ταυτόχρονα καταγράφεται ως ένα οργανωμένο σχέδιο δόλιας δημιουργίας κρίσης δανεισμού με στόχο την σύναψη επαχθών δανειακών συμβάσεων μέσω Μνημονίων για την υπερχρέωση της πατρίδας μας και τη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.Δύο και πλέον έτη μετά την επιβολή του Μνημονίου κανείς δεν αμφισβητεί ότι το Μνημόνιο έχει αποτύχει πλήρως και έχει οδηγήσει σε χρεοκοπία την ελληνική κοινωνία.

Έχει οδηγήσει στην ανεργία πάνω από 1.200.000 συμπολίτες μας, έχει οδηγήσει στα λουκέτα χιλιάδες μαγαζιά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχει στείλει στα συσσίτια χιλιάδες συμπατριώτες μας, έχει οδηγήσει στο να κόβει καθημερινά το ρεύμα η ΔΕΗ σε εκατοντάδες νοικοκυριά, τους αγρότες και τις τουριστικές επιχειρήσεις σε υπερχρέωση και απόγνωση. Η νεολαία μας είναι σε αδιέξοδο. Οι νέοι επιστήμονες μεταναστεύουν μαζικά. Οι αυτοκτονίες αυξάνονται ραγδαία καθώς οι κλητήρες και οι εισπρακτικές εταιρίες εφορμούν. Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση και στο έλεος των τραπεζών. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται στα πρόθυρα μιας τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης.Και όλα αυτά ενώ η ύφεση αναμένεται να ξεπεράσει φέτος το 7%.Το ΔΝΤ στις 16/7/2012 σε Έκθεσή του για τη δημοσιονομική σταθερότητα επισήμανε ότι το δημόσιο χρέος της χώρας μας για φέτος θα διαμορφωθεί στο 162,6 % του ΑΕΠ, όταν τον Απρίλιο το ΔΝΤ εκτιμούσε ότι θα κλείσει στο 153,2% του ΑΕΠ.

Για το 2013 οι προβλέψεις των συντακτών του Μνημονίου είναι ακόμη πιο δυσοίωνες, αφού προβ

Keywords
Τυχαία Θέματα