Περικοπές στους μισθούς κληρικών της Κύπρου

Μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών των Μητροπόλεων λαμβάνει η εκκλησία η οποία ήδη έχει προχωρήσει σε ορισμένες περικοπές ενώ αναμένονται νέες διαφοροποιήσεις στις απολαβές των εργαζομένων.

Όπως δήλωσε στο κρατικό κανάλι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τα μέτρα δεν θα επηρεαστούν οι χαμηλόμισθοι και θα αντιμετωπιστούν με ευαισθησία οι περιπτώσεις των ιερέων η πλειονότητα των οποίων είναι πολύτεκνοι.

Αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου στις 4 Σεπτεμβρίου.

«Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για να σταματήσει αυτή η οικονομική δυσχέρεια που υπάρχει

παντού», σημείωσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας, όπως μεταδίδει το Stockwatch.

Σημείωσε, ότι οι αρχιερείς θα πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα, λέγοντας ότι ο ίδιος θα προχωρήσει πρώτα σε μείωση του δικού του μισθού. Πρόσθεσε ότι το ίδιο θα γίνει για όλους τους Μητροπολίτες και Επισκόπους και για το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής και όλων των Μητροπόλεων.

Τελικές αποφάσεις, είπε, θα ληφθούν στην Ιερά Σύνοδο. Εξήγησε ότι το εισόδημα της εκκλησίας έχει μειωθεί και το όλο θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά.

Σημείωσε, ότι οι κληρικοί που απολαμβάνουν χαμηλού εισοδήματος, μέχρι 2000 ευρώ, δεν θα τους αγγίξει η απόφαση μείωσης μισθών, καθώς οι πλείστοι είναι πολύτεκνοι. «Αυτό θα ισχύσει και για τους λαϊκούς υπαλλήλους μας που παίρνουν μισθό μέχρι και 2000 ευρώ».

Keywords
Αναζητήσεις
οι μισθοι των ιερεων - νεα μετρα, μισθοδοσια κληρικων κυπρου
Τυχαία Θέματα