Η Βουλή δείχνει στη Χρ.Αυγή το δρόμο προς τη δικαιοσύνη

Τρεις ακόμα βουλευτές της Χρ.Αυγής πήραν από τη Βουλή τον δρόμο προς την Δικαιοσύνη με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Την ίδια ώρα – όπως προκύπτει και από το σχετικό διαβιβαστικό που έστειλε ο ανακριτής στην Βουλή – οι δικαστικές έρευνες δείχνουν ότι «σκοπός της Χρυσής Αυγής ήταν εξαρχής και παραμένει,

όπως προκύπτει από τις εν λόγω μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134 επ. του ΠΚ)».

Για την ώρα βέβαια διώξεις για το συγκεκριμένο κακούργημα δεν έχουν ασκηθεί. Σύμφωνα όμως με έμπειρους νομικούς και παλιούς κοινοβουλευτικούς παράγοντες, εάν ασκηθούν τότε ανοίγει ο δρόμος για νομοθετική ρύθμιση που θα θέτει την Χ.Α. εκτός νόμου.

Όπως άλλωστε έγραψε και το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής, στο στρατόπεδο τη συγκυβέρνησης υπάρχουν σκέψεις για νομοθετική πρωτοβουλία με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει πρώτα σχετική νομολογία από τον Άρειο Πάγο.

Σε κάθε περίπτωση την Πέμπτη συνεδριάζουν τα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας του κοινοβουλίου προκειμένου να συζητήσουν τις άρσεις ασυλίας των κ.κ. Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρας και πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη να συζητηθούν και να ψηφιστούν από την Ολομέλεια.

Με την έγκριση του Σώματος, οι τρεις βουλευτές «παραδίδονται» στον ανακριτή προκειμένου «να απαγγείλουμε κατηγορία κατά των βουλευτών του κόμματος … προκειμένου να απολογηθούν ενώπιόν μας κατά τις ισχύουσες διατάξεις ΚΠΔ για την πράξη της εντάξεως σε εγκληματική οργάνωση και της διευθύνσεως αυτής…».

Με αυτά τα δεδομένα – και την σύμφωνη γνώμη της Ολομέλειας για την άρση ασυλίας – τα 9 από τα 18 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του νεοναζιστικού μορφώματος θα διώκονται για κακούργημα.

«Εγκληματική οργάνωση με σκοπό την κατάλυση του πολιτεύματος»

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανακριτές τεκμηριώνουν το αίτημά τους (σ.σ. για άρση ασυλιών) με 9σέλιδο διαβιβαστικό που συνοψίζει τα βασικά συμπεράσματα των ερευνών. Πρόκειται κυρίως για στοιχεία που περιλαμβάνει το πόρισμα Βουρλιώτη που περιγράφει με λεπτομέρειες, την δομή και τον τρόπο λειτουργίας του ναζιστικού μορφώματος.

Πέραν αυτών, αναφορά υπάρχει και για τους κ.κ. Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι καθώς και για τους κ.κ. Ηλία Κασιδιάρη, Νικόλαο Μίχο και Ηλία Παναγιώταρο οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικά μέτρα.

Όμως και για τους έξι σημειώνεται ότι: «εις βάρος απάντων των προαναφερθέντων βουλευτών έχουν προκύψει, κατά την κρίση μας, αποχρώσες ενδείξεις ενοχής για την αποδιδόμενη σε αυτούς κακουργηματική πράξη, απολύτως δικαιολογούσες τη λήψη περιοριστικών της ελευθερίας αυτών μέτρων (προσωρινή κράτηση, περιοριστικοί όροι) κατ εφαρμογήν των διατάξεων του ΚΠΔ».

Επιπροσθέτως, από την εξέταση μαρτύρων και την εκτίμηση εγγράφων προκύπτει ότι:

«Επικεφαλής της στρατιωτικής εκπαιδεύσεως των νεοσυλλέκτων μελών της Χρυσής Αυγής είναι ο βουλευτής Γεώργιος Γερμενής (φέρων αρχικώς τον βαθμό του «λοχαγού» και εν συνεχεία του «ταγματάρχου»). Ο έτερος βουλευτής της ΧΑ Ευστάθιος Μπούκουρας «διατηρεί, διακινεί και αποθηκεύει οπλισμό» (γίνεται λόγος για πιστόλια εργοστασίου κατασκευής Zastava) και έχει απόλυτο έλεγχο της δράσεως των πυρήνων της οργανώσεως στο νομό Κορινθίας, «δίδει εντολή, οργανώνει ή εγκρίνει εκ των υστέρων επιθέσεις κατά αλλοδαπών μεταναστών, περαιτέρω δε εγκρίνει παρανόμους πρακτικές παροχής «προστασίας» από στελέχη της οργανώσεως σε καταστήματα της Κορίνθου, του Ξυλοκάστρου και του Κιάτου». Για δε τον τρίτο βουλευτή της ΧΑ, Παναγιώτη Ηλιόπουλο από κοινού με τον Γιώργο Γερμενή οι ανακριτές τονίζουν ότι «είναι από πολλών ετών σημαίνοντα στελέχη της οργανώσεως διαδραματίζοντα σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και επιχειρησιακή συγκρότηση της Χρυσής Αυγής, αλλά και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως, σκοπός της οποίας ήταν εξ αρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις εν λόγω μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134 επ. του Ποινικού Κώδικος)».

Keywords
Τυχαία Θέματα