Το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Αμερικάνο

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα -και με τραγική φιγούρα τη σύζυγό του, Πέπη- πλήθος προσωπικοτήτων του ελληνικού αθλητισμού και της «Ένωσης» συνόδευσαν τον «παγκόσμιο» στην τελευταία του κατοικία. Με τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει σε μια από τις μεγαλύτερες μορφές της ιστορίας της, αποχαιρέτησε η ΑΕΚ τον Γιώργο Αμερικάνο.

Παρουσία λοιπόν, μεταξύ άλλων, του Δημήτρη Μελισσανίδη, μελών της ομάδας μπάσκετ του ’68, των παλαιμάχων Νεστορίδη, Σταματιάδη, Μανωλά, Σιμιγδαλά, Καραφέσκου, του προέδρου της Ερασιτεχνικής, Κωνσταντίνου

Κοτσάτου, του γενικού γραμματέα του συλλόγου, Αλέξη Αλεξίου, των Ανατολιωτάκη, Στράτου και Πάντζα, των Κακιούζη-Χατζή και φυσικά της σημερινής ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, εψάλη στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου η νεκρώσιμος ακολουθία.

Εκεί όπου βρέθηκαν επίσης οι Γιάννης Ιωαννίδης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Γιώργος Λιάνης, η Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Έφη Αποστολάκη και εκπρόσωποι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Στεφάνια έστειλαν δε -εκτός της ΑΕΚ- οι Δημήτρης Μελισσανίδης, Γιώργος Τρόντζος, Νίκος Γκάλης, Γιάννης Μπουρούσης, Νίκος Χατζής, Σταύρος Αδαμίδης, η ΕΟΚ, η ΚΑΕ Ηλυσιακός, ο σύνδεσμος Ελλήνων προπονητών, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Ιωνικός Ν.Φ. και η οικογένεια Ψωμιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα