Η πρωταθλήτρια σφαιροβολίας που εργάζεται…σε βουλκανιζατέρ!

Ένα νέο κορίτσι από την Ιεράπετρα, η Αντωνία Γαϊτανάκη, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο άθλημα της σφαιροβολίας στην κατηγορία νέων, με συμμετοχή στους Βαλκανικούς αγώνες όπου κατέκτησε την τέταρτη θέση και σήμερα είναι αθλήτρια του Γ.Ε. Ιεράπετρας, είναι μια από τις γυναίκες που ανέτρεψε τα παραδοσιακά δεδομένα σε ένα καθαρά ανδρικό επάγγελμα.

Όλα αυτά τα χρόνια ασχολιόμουν με τον αθλητισμό αλλά αυτό δεν με εμπόδισε να ασχοληθώ και με την εργασία.

Έχω εργασθεί σε αγροτικές εργασίες όπως θερμοκήπια και λιομάζωμα και σε καθαρισμό οικιών. Έχω δουλέψει σε φανοποιείο και σε βουλκανιζατέρ. Με το βουλκανιζατέρ ασχολήθηκα από τα δώδεκα μου χρόνια έως τα δεκαοκτώ στο βουλκανιζατέρ του πατέρα μου από τον οποίο έμαθα τα μυστικά της δουλειάς. Κατάγομαι από πολύτεκνη οικογένεια κοριτσιών. Η πρώτη μου αδελφή ασχολείται και αυτή με αντρική εργασία ως βαφέας αυτοκινήτων σε φανοποιείο.

Στην σημερινή οικονομική κρίση που η ανεργία αυξάνεται ραγδαία, θεωρούσα ότι θα είναι πολύ δύσκολο για μένα να βρω δουλειά και μάλιστα σε ένα επάγγελμα που είναι καθαρά ανδρικό. Ευτυχώς βρέθηκε μία θέση εργασίας σε τοπικό βουλκανιζατέρ στην Ιεράπετρα και έχοντας ένα καλό βιογραφικό και πραγματική αγάπη για αυτή την δουλειά, διεκδίκησα και κέρδισα αυτή την θέση. Αυτό που έχω να πω σε όλες τις γυναίκες είναι ότι η δουλειά δεν είναι ντροπή. Δεν υπάρχουν πλέον ανδρικές και γυναικείες δουλειές. Όλες είναι κοινές αρκεί να έχουμε όρεξη να δουλέψουμε αρκεί να πιστέψουμε ότι μια γυναίκα όλα τα μπορεί.

Πηγή: flashnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα