Γυναίκες ζητούν από τον Ολάντ… να τους βρει άντρες

«Κύριε πρόεδρε. Έχω απογοητευτεί στην προσωπική μου ζωή. Είμαι μία γυναίκα 38 ετών και θα ήθελα να μου βρείτε έναν άντρα».

Με τα λόγια αυτά ξεκινά μία από τις εκατοντάδες επιστολές που αφήνει καθημερινά ο ταχυδρόμος στο Μέγαρο των Ηλυσίων, με παραλήπτη τον Φρανσουά Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος καλείται να αναλάβει, μεταξύ άλλων, και ρόλο… προξενήτρας, αφού ανύπαντρες Γαλλίδες του ζητούν να τους βρει σύντροφο.

Ο Ολάντ, όπως έκανε η αξέχαστη Γεωργία Βασιλειάδου στις ελληνικές ταινίες, καλείται να βρει ταίρι στις Γαλλίδες που κινδυνεύουν να μείνουν στο… ράφι,

αλλά και να τις διασφαλίσει επαγγελματικά.

Από τις αμέτρητες γνωριμίες του, ο Ολάντ θα ξέρει σίγουρα κάποιους άντρες που θα ψάχνουν να βρουν τη γυναίκα της ζωής τους. Κι επειδή και ο ίδιος έχει μία άνεση στο να βρίσκει ερωμένες, θα μπορούσε -γιατί όχι;- να μεσολαβήσει, να βοηθήσει δηλαδή αυτές που δεν έχουν το δικό του… ταμπεραμέντο.

Επιπλέον, μία από τις επιθυμίες των συμπολιτών του, που καλείται να ικανοποιήσει ο Γάλλος πρόεδρος, είναι να κάνει ένα… τηλεφωνηματάκι στην εργοδοσία, για να διασφαλίσει την καρέκλα των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Le Pαrisien», που επικαλείται ένα νέο βιβλίο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σήμερα στη Γαλλία, αποκαλύπτοντας στις σελίδες του το περιεχόμενο των επιστολών αυτών, οι Γάλλοι που ζητούν τη βοήθεια του ένοικου των Ηλυσίων είναι κυρίως εκπρόσωποι του ωραίου φύλου.

Τα περισσότερα γράμματα που απευθύνονται στον Γάλλο πρόεδρο εκφράζουν την απόγνωση των γυναικών να βρουν έναν άντρα που να τις καταλαβαίνει.

Το βιβλίο της δημοσιογράφου Σαντρίν Καμπές, υπό τον τίτλο: «Κύριε πρόεδρε, σας γράφω σήμερα…», είναι σε πολλά σημεία του αρκετά διασκεδαστικό, κυρίως όμως αποκαλύπτει την άνεση των γυναικών να εκμυστηρεύονται το πρόβλημά τους στον Γάλλο πρόεδρο.

Μπορεί δηλαδή ο Ολάντ να μην είναι αρεστός στους Γάλλους για το πολιτικό έργο του, όμως για τις μοναχικές Γαλλίδες είναι η ιδανική… προξενήτρα, αλλά και ο άνθρωπος που θα τις καταλάβει και θα λύσει το πρόβλημά τους.

Η «Le Parisien»¨παραθέτει τρεις από τις επιστολές με παραλήπτη τον Φρανσουά Ολάντ (βεβαίως χωρίς ονόματα), που είναι άκρως ενδιαφέρουσες. Ξεχωρίζει αυτή της 38χρονης Γαλλίδας που δεν κατάφερε μέχρι τώρα να βρει ένα σύντροφο και μετά τις αφόρητες πιέσεις που δέχεται από το οικογενειακό της περιβάλλον, πήρε χαρτί και μολύβι και έγραψε στον Γάλλο πρόεδρο τα ακόλουθα: «Κύριε πρόεδρε,η μητέρα μου με πίεσε για να σας γράψω. Είμαι μία γυναίκα 38 ετών, απογοητευμένη στα προσωπικά μου. Δεν κατάφερα να βρω ένα σύντροφο στη ζωή μου. Σας διαβεβαιώνω, δεν ενδιαφέρομαι για εσάς, με συγχωρείτε, αλλά είστε πολύ φαλακρός για μένα. Η μητέρα μου σκέφθηκε να σας γράψω, επειδή γνωρίζετε πολύ κόσμο».

Μία άλλη Γαλλίδα σε ρόλο… αστρολόγου προτρέπει τον Γάλλο πρόεδρο να ακυρώσει όλα τα προγραμματισμένα του αεροπορικά ταξίδια, γιατί έχει κακό προαίσθημα.»Κύριε πρόεδρε. Θα πρέπει να αναβάλετε τις επόμενες μετακινήσεις σας. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος».

Ακόμη, μία Γαλλίδα ανησυχεί, επειδή ο γείτονάς της, που είναι άνεργος, μπορεί να έχει μπλέξει με κακές παρέες, αφού αγόρασε πρόσφατα ένα πανάκριβο αυτοκίνητο.

«Κύριε πρόεδρε της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ανησυχώ ιδιαίτερα για το γείτονά μας, Πατρίς. Αγόρασε ένα σπορ αυτοκίνητο, αν και δεν εργάζεται. Απορώ πώς τα καταφέρνει και φοβάμαι μήπως έχει μπλεξίματα…».

Τέλος, μία Γαλλίδα ζητά από τον Φρανσουά Ολάντ να την βοηθήσει επαγγελματικά, γιατί ο εργοδότης της, την κοιτάζει περίεργα τώρα τελευταία και η ίδια φοβάται πως θα την απολύσει.

«Κύριε πρόεδρε, ο διευθυντής μου με κοιτάζει περίεργα τις τελευταίες ημέρες. Μπορείτε να τηλεφωνήσετε στον εργοδότη μου και να του ζητήσετε να μην με διώξει; Εάν τον καλέσετε εσείς στο τηλέφωνο, σίγουρα θα με κρατήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα