Γιασικεβίτσιους: Μισούσα τον Γκάλη!

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αφού είπε πρώτα… καλησπέρα σε άπταιστα ελληνικά, στους Έλληνες δημοσιογράφους στο “O2 Arena” του Λονδίνου, δέχτηκε να μιλήσει και για τον Νίκο Γκάλη, έστω κι αν μετρά αντίστροφα για τον αυριανό ημιτελικό της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

«Στην αρχή, το 1987, μισούσα τον Γκάλη. Γιατί είχε πικράνει τους συμπατριώτες μου Λιθουανούς που έπαιζαν στην εθνική της ΕΣΣΔ

στον τελικό στο ΣΕΦ. Όταν αγωνίστηκα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τότε πραγματικά κατάλαβα τι σημαίνει για τους Έλληνες και για το ελληνικό μπάσκετ. Μου φαίνεται περίεργο να μην λέγεται το Αλεξάνδρειο… Αλεξάνδρειο… αλλά θα συνηθίσουμε το νέο του όνομα: Νίκος Γκάλης. Τέτοιος παίκτης, όπως αυτός αξίζει τέτοια τιμή. Είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Μαζί με τον Άρβιντας Σαμπόνις που ήταν το δικό μου παιδικό ίνδαλμα!»

«Εχω δουλέψει με πολύ μεγάλους προπονητές και αν και έχει μειωθεί ο χρόνος συμμετοχής μου, καταφέρνω να είμαι ποιοτικός. Ελπίζω να συμβούν καλά πράγματα για την Μπαρτσελόνα αυτό το σαββατοκύριακο. Όλοι ανυπομονούμε για τον αγώνα με τη Ρεάλ αύριο και προσωπικά απολαμβάνω κάθε δευτερόλεπτο αυτού του φάιναλ φορ».

Keywords
Τυχαία Θέματα