Εσβησαν δεδομένα από τον εξομοιωτή που είχε ο πιλότος του Boeing

Νέα στοιχεία για το μοιραίο Boeing 777 της Malaysia Airlines ενδέχεται να προκύψουν μετά την ανακοίνωση του Μαλαισιανού υπουργού Μεταφορών ότι έχουν διαγραφεί δεδομένα από τον εξομοιωτή πτήσεων που βρέθηκε κατά τις έρευνες στο σπίτι του πιλότου, τα οποία ειδικοί προσπαθούν να ανακτήσουν. Οι έρευνες προσανατολίζονται πλέον στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, όπου πιστεύεται ότι κατευθύνθηκε το αεροσκάφος, ενώ διαψεύδονται επισήμως οι πληροφορίες ότι το Boeing

εθεάθη στις Μαλδίβες.
Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισ. Χουσεϊν, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, δεν αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι είχαν διαγραφεί δεδομένα από τον εξομοιωτή, ενώ συμπλήρωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει αξιόλογα στοιχεία για κάποιον από τους επιβάτες της Malaysian.
Πρόσθεσε ότι οι μαλαισιανές αρχές έχουν λάβει δεδομένα από τα ραντάρ άλλων χωρών, αλλά δεν θέλησε να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Παράλληλα ο υπουργός διέψευσε ως «αναληθείς» τις πληροφορίες ότι το αεροσκάφος εθεάθη πιθανώς στις Μαλδίβες.
Ενημερωτικό σάιτ είχε δημοσιεύσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι κάτοικοι απομακρυσμένου νησιού του αρχιπελάγους, είδαν «ένα μεγάλο αεροσκάφος να πετά σε ασυνήθιστα χαμηλό ύψος» την ημέρα της μυστηριώδους εξαφάνισης του Boeing στις 8 Μαρτίου.
Έγινε επίσης γνωστό ότι ραντάρ της Ταϊλάνδης ενδέχεται να εντόπισε αεροπλάνο ενώ έκανε στροφή προς την Κουάλα Λουμπούρ, μόλις 8 λεπτά αφότου διεκόπη η επικοινωνία, αλλά το αεροσκάφος εξαφανίστηκε σύντομα από τις οθόνες.
Στο νότιο Ινδικό Ωκεανό εστιάζονται οι έρευνες
Εν τω μεταξύ, οι έρευνες για την εξαφάνιση του Boeing προσανατολίζονται στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.
Το συμπέρασμα ότι κατευθύνθηκε προς νότο, βασίζεται στην έλλειψη στοιχείων- από χώρες που βρίσκονται στον βόρειο αεροδιάδρομο- ότι το αεροπλάνο διέσχισε τον εναέριο χώρο τους και στο γεγονός ότι δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος από συντρίμμια στο βόρειο τμήμα του νοτίου αεροδιαδρόμου.
Ήδη από την περασμένη εβδομάδα αμερικανική πηγή είχε δηλώσει ότι το πιθανότερο είναι το αεροπλάνο να πέταξε προς νότο, να εξαντλήθηκαν τα καύσιμα που διέθετε και να έπεσε στη θάλασσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα