Ερντογάν: Απείλησαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, παρακολουθούν τα τηλέφωνα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει «ενοχληθεί» από την δράση αυτής που αποκαλεί «παράλληλη δομή» στη χώρα του δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κι υποστήριξε ότι το πρόβλημα αυτό συνεχίζει να υφίσταται.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροσκάφος με το οποίο επέστρεψε από τις Βρυξέλλες ο Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά

ότι η «παράλληλη δομή» αυτή «απειλεί τους πάντες» και προχωρεί σε εκβιασμούς.

«Απείλησαν και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Κάνουν παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Μαγνητοσκοπούν εικόνες, τοποθετούν κοριούς σε σπίτια», δήλωσε.

Η ΕΕ είναι ενήμερη για τις περίεργες υποθέσεις διώξεων δημοσιογράφων που συνδέθηκαν με τις υποθέσεις εναντίον των πραξικοπηματιών του στρατού και είχαν προκαλέσει αντιδράσεις και από την κυβέρνηση Ερντογάν που είχε υπαινιχθεί την ύπαρξη «παράλληλων δομών», επισήμανε.

Ερωτηθείς σχετικά από τους δημοσιογράφους, ο κ. Ερντογάν είπε ότι η δράση αυτή «συνεχίζεται».

Ο κ. Ερντογάν είπε ακόμα ότι έδωσε εξηγήσεις στους αρμοδίους της ΕΕ, την «παράλληλη δομή» με συγκεκριμένα παραδείγματα.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αναφέρεται σε ένα άτυπο δίκτυο στους κόλπους της δικαιοσύνης και της αστυνομίας, που συνδέεται με το κίνημα του αυτοεξορίστου στις ΗΠΑ θρησκευτικού διανοητή Φετουλάχ Γκιουλέν.

Το δίκτυο αυτό λειτουργεί ως «κράτος εν κράτει». Εκπρόσωποι του κινήματος Χιζμέτ (η απόδοση της λέξης στα ελληνικά μπορεί να είναι «έργο», ή «υπηρεσία») διαψεύδουν όσα καταγγέλλει η κυβέρνηση της Τουρκίας.

Αναφερόμενος σε πρόσφατες υποθέσεις που σχετίζονται με την κρίση στην Συρία, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι προκύπτει ότι αν το δίκτυο δεν μπορεί να επιβάλει κάτι στους εισαγγελείς, τότε χρησιμοποιεί τις δυνάμεις ασφαλείας: Για παράδειγμα «βρίσκουν το κατάλληλο πρόσωπο στη στρατοχωροφυλακή και του το επιβάλουν», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα