Έρχονται νέες διακοπές ρεύματος

Παρά την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία τους οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους. Πριν δημοσιοποιηθεί η απόφαση για πολιτική επιστράτευση τέθηκε εκτός λειτουργίας, με πρωτοβουλία των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ, η μονάδα στον ΑΗΣ

Καρδιάς. Ήταν η πρώτη απάντηση που έδωσαν οι συνδικαλιστές ενδεικτική των διαθέσεών τους.

Το στέλεχος της ΓΕΝΟΠ, Γ. Μπίτζας, δήλωνε το πρωί ότι η απεργία θα συνεχιστεί, με παράλληλη αύξηση του προσωπικού ασφαλείας. «Θα διορθώσουμε τον αριθμό του ποσοστού που πρέπει να είναι εξαιρούμενο, δηλαδή του προσωπικού ασφαλείας, για το οποίο κρίθηκε παράνομη η απεργία και θα συνεχίσουμε την απεργία» σημείωνε ο κ. Μπίτζας. Την πρόθεση της ΓΕΝΟΠ να συνεχίσει κανονικά η απεργία που επιβεβαίωσε και το μέλος του σωματείου, Π. Καραλευθέρης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος», Γιώργος Αδαμίδης, δήλωσε ότι θα περιμένουν να δουν αν η κυβέρνηση θα αποστείλει στους απεργούς χαρτιά επιστράτευσης.

Διοίκηση ΔΕΗ: Η ΓΕΝΟΠ επέβαλε νέα μείωση της παραγόμενης ισχύος…

Σε πρωινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη διοίκηση της ΔΕΗ προτού η κυβέρνηση προχωρήσει στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και της επίταξης των υπηρεσιών τους, περιέχεται σαφής προειδοποίηση ότι έρχονται νέες διακοπές ρεύματος.

«Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, παρά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική ενώ ταυτόχρονα διέταξε και την άμεση διακοπή των κινητοποιήσεων, εξέδωσε νέα ανακοίνωση τις πρώτες πρωινές ώρες σύμφωνα με την οποία συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/7)», επισημαίνει η διοίκηση της εταιρείας.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι «η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ επέβαλε νέα μείωση της παραγόμενης θερμικής ισχύος, με αποτέλεσμα οι εκτός λειτουργίας θερμικές μονάδες (λιγνιτικές και Φυσικού Αερίου) να ανέρχονται πλέον σε 14 συνολικής ισχύος περίπου 3.700 MW, ενώ η Υδροηλεκτρικής ισχύς που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας παραμένει στα 900MW περίπου».

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΗ «ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) είναι αρμόδιος για την ενημέρωση των καταναλωτών για τυχόν περικοπές ηλεκτροδότησης».

Επιπλέον η ΔΕΗ ζητεί την κατανόηση των πολιτών για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία τους και επισημαίνει ότι «καταβάλλει διαρκώς προσπάθειες για την άμεση λύση της απεργίας και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών».

Σε χθεσινοβραδυνή ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ καλούσε τους απεργούς συνδικαλιστές να συμμορφωθούν πλήρως προς τη δικαστική απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα