Έκτακτη συνέλευση της ΟΛΜΕ με αφορμή την επιστράτευση – Σκέψεις να κινηθεί νομικά κατά της κυβέρνησης!

Τη στάση της μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση εκπαιδευτικών για να διεξαχθούν κανονικά οι Πανελλήνιες, καθορίζει η ΟΛΜΕ, που σκέφτεται να καταγγείλει παραβίαση του Συντάγματος.

Σε εξέλιξη είναι η άτυπη συνέλευση της ΟΛΜΕ

προκειμένου να καθορίσει τη στάση της μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Η ΟΛΜΕ, όπως μετέδωσε με το Mega, σκοπεύει να κινηθεί νομικά προσβάλλοντας τη διαδικασία της επιστράτευσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της Νίκο Παπαχρήστου, η ομοσπονδία θα προσφύγει σε όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καταγγέλοντας παραβίαση του Συντάγματος καθώς η επιστράτευση βασίζεται σε άρθρο για τις θεομηνίες.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστο, οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ θα γίνουν κανονικά. Οι εκπαιδευτικοί θα εξετάσουν το τι θα κάνουν όταν πάρουν τα φύλλα πορείας με κάποιους να λένε οτι δεν θα επιστρέψουν στη δουλειά τους, ρισκάροντας φυλάκιση και απόλυση.

Το πρωί ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε πως η επιστράτευση είναι δεδομένη. «Οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά και στην ώρα τους, αυτό είναι δεδομένο. Όποιος καθηγητής δεν πάει στη δουλειά του θα απολυθεί το ίδιο δευτερόλεπτο».

Ο Κεφαλογιάννης διέγραψε τον Ν. Παπαχρήστου

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση του γραμματέα της Ν.Δ. Μ. Κεφαλογιάννη προκάλεσε η απόφαση της ΔΑΚΕ να ταχθεί υπέρ της απεργίας των εκπαιδευτικών και διέγραψε τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστου.

«Οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ βρίσκουν απέναντι την κοινωνία, δεν ταιριάζουν σε εκπαιδευτικούς και σίγουρα βρίσκουν αντίθετη την πλειονότητά τους», υποστήριξε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Πηγή: newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα