Μειώθηκε τον Απρίλιο το ετήσιο έλλειμμα προϋπολογισμού των ΗΠΑ

15:24 11/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μείωση παρουσίασε τον Απρίλιο το ετήσιο έλλειμμα προϋπολογισμού των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς τα κυβερνητικά ταμεία κατέγραψαν το μεγαλύτερο μηνιαίο πλεόνασμα την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός σημείωσε πλεόνασμα 112,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το μήνα Απρίλιο, καθώς οι πληρωμές φόρων αυξήθηκαν ενόψει της λήξης στα μέσα του μήνα της προθεσμίας για τη συμπλήρωση

της ετήσιας φορολογικής δήλωσης εισοδήματος για το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Το πλεόνασμα ήταν σχεδόν διπλάσιο από το πλεόνασμα 59,1 δισ. δολάρια που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2012.

Κατά τους πρώτους επτά μήνες του οικονομικού έτους, το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ ήταν 487,6 δισεκατομμύρια δολάρια, 32% μικρότερο από την περίοδο Οκτωβρίου –Απριλίου 2012.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 28% τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τον περσινό Απρίλιο, και ανήλθαν σε 406,7 δισ. δολάρια, βοηθούμενα εν μέρει από την αύξηση την 1η Ιανουαρίου στο κόστος μισθοδοσίας και φόρων.

Οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 13%, σε 293,8 δισ. δολάρια τον Απρίλιο, τον δεύτερο μήνα εφαρμογής σοβαρών περικοπών δαπανών, που στόχο έχουν την εξοικονόμηση 85 δισ. δολαρίων μέχρι το Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα