Δένδιας: Θα ελαχιστοποιηθούν τα χημικά – Θα βγουν οι υδροφόρες

Νομοθετική ρύθμιση για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, ενόψει της ψήφισης των μέτρων, θα καταθέσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην »Καθημερινή της Κυριακής».

Προχωράμε στην εκπόνηση νομοθετήματος με βάση την πρόταση του Δήμου Αθηναίων για τις προϋποθέσεις των συγκεντρώσεων στο Κέντρο και με σεβασμό στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας. Δεν μπορούν 100 άτομα να κλείνουν την Πανεπιστημίου και την πλατεία Συντάγματος και η πόλη να ασφυκτιά.

Παράλληλα,

ο υπουργός αποκάλυψε ότι σε περίπτωση επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, θα κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες υδροφόρες, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι »σχεδιάζουμε μια νέου τύπου διαχείριση των επεισοδίων με τη ρίψη νερού. Το να καταργηθούν τα χημικά είναι μια μεγάλη λέξη. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα ελαχιστοποιηθούν».

Όσον αφορά την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, ο Νίκος Δένδιας επισήμανε πως ετοιμάζεται ειδική μονάδα, με βαρύ οπλισμό.

Μια ειδικά εκπαιδευμένη και επαρκής αστυνομική μονάδα θα πρέπει να έχει τον κατάλληλο οπλισμό που θα της επιτρέψει να αντιπαρατεθεί με το οργανωμένο έγκλημα. Με το όπλο των 9 χιλιοστών είναι εξαιρετικά δυσχερής η αντιμετώπιση των κακοποιών με τα καλάσνικοφ. Η μονάδα αυτή θα λειτουργεί σαν μια ανεξάρτητη δύναμη στο πρότυπο της ΔΙΑΣ. Μια ανεξάρτητη, υπό την έννοια της αυτοτελούς διοίκησης αλλά και αποκεντρωμένη, δύναμη.

Ο Νίκος Δένδιας ανέφερε επίσης ότι η επιχείρηση »Ξένιος Ζευς», θα επεκταθεί και στην περιφέρεια, ενώ στις επόμενες δέκα μέρες θα παραχωρηθούν άλλα δύο στρατόπεδα φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. »Το ένα από αυτά φιλοδοξώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ότι θα λειτουργεί κανονικά», σημείωσε ο υπουργός.

πηγή : enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα