Δένδιας: Κανείς δεν θα υποκαταστήσει τον ρόλο της ΕΛ.ΑΣ

Σε εκδήλωση για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» παρευρέθη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας όπου ρωτήθηκε και για την επιχείρηση υποκαταστασης από κάποιοθυς της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε τι είπε:

Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει σήμερα την μνήμη του Προστάτη της, του Αγίου Αρτεμίου. Καταρχήν την μέρα αυτή στρεφόμαστε προς τα στελέχη της Ελληνική Αστυνομίας που έχουν θυσιάσει τη ζωή τους και την υγεία τους στην προστασία του κοινωνικού συνόλου. Για να εκφράσουμε για τους ανθρώπους αυτούς

την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας. Από κει και πέρα, όμως, κάθε επέτειος έχει νόημα αν αναφερόμαστε και στο σήμερα και στο αύριο. Και το σήμερα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η τεράστια πρόκληση στήριξης της ελληνικής κοινωνίας αυτή τη δύσκολη ώρα απέναντι σε όλα τα συμπτώματα βίας και εκφασισμού, απέναντι σε κάθε πρόκληση που απειλεί την κοινωνική συνοχή. Θέλω να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι παρά τη δυσχέρεια των στιγμών η Ελληνική Αστυνομία θα καταβάλλει όλες τις προσπάθειες για να σταθεί στο ύψος της, να προασπίσει την ελληνική κοινωνία, να προασπίσει την ασφάλεια, να προασπίσει το μέλλον των πολιτών και να αντιμετωπίσει τη μείζονα πρόκληση του εκφασισμού, που για πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία».

Δημοσιογράφος: Έχουν επιχειρήσει κάποιοι τελευταία να υποκαταστήσουν την Ελληνική Αστυνομία. Σχεδόν είναι καθημερινά τα φαινόμενα. Θέλετε να τους απαντήσετε κάτι, θέλετε να τους πείτε κάτι;

Υπουργός: Ούτε ο Υπουργός ως επικεφαλής πολιτικός Προϊστάμενος ούτε η Ελληνική Αστυνομία μάχεται με οποιονδήποτε. Η Ελληνική Αστυνομία εκτελεί τα καθήκοντα εκ του Συντάγματος και των Νόμων και μέσα σε αυτά τα καθήκοντα δεν πρόκειται να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να υποκαταστήσει το ρόλο και το καθήκον της. Σας ευχαριστώ πολύ και Χρόνια Πολλά.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα