Δ. Παρασκευόπουλος: «Οι εγγυήσεις και τα πρόσωπα του συνδυασμού, μας απαγορεύουν ν’ αποτύχουμε»

Σε λιγότερο από μια βδομάδα οι κάλπες των δημοτικών εκπομπών θα έχουν αναδείξει τους νέους δημάρχους που κατάφεραν από τον πρώτο κιόλας γύρο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των δημοτών τους.

Σε ένα μεγάλο ποσοστό όμως από τους υποψήφιους η μάχη θα κριθεί στις 25 Μαίου όπου θα έχουμε τις τελικές επιλογές.

Στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο στο λεκανοπεδιο της Αττικής, στον Πειραιά, ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη, έχει τεράστια απήχηση στους νέους και ο υποψήφιος δήμαρχος στηρίζεται από μια ομάδα έμπειρων ανθρώπων

που έχουν μεγάλο παρελθόν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Βασική επιδίωξη του συνδυασμού είναι η αναγέννηση της πόλης του Πειραιά μέσα από αναπτυξιακά προγράμματα που θα προσφέρουν θέσεις εργασίας στους Πειραιώτες. Τόσο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Παρασκευόπουλος, έχουν κοινό στόχο τη νίκη για έναν καλύτερο Πειραιά.

Για τον Δημήτρη Παρασκευόπουλο, έμπειρο και ικανότατο στέλεχος στην τοπική αυτοδιοίκηση, η εφημερίδα “ΤΟ ΠΑΡOΝ” στις 11-05-2014 έγραψε:

“ Μαζί με τον Μαρινάκη και τον Μώραλη στα Μανιάτικα και ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος, που είναι και ζωή δίπλα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Εδώ όμως ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητος, καθώς έχει μεγαλώσει σ’ αυτές τις γειτονιές και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Άλλωστε βρίσκεται στο αυτοδιοικητικό προσκήνιο από το 1974, πάντα με παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου και είναι ευρύτερα γνωστός και αγαπητός γιατί ποτέ δεν ξέχασε τους ανθρώπους και τους χώρους που έζησε και δούλεψε από μικρός”.

Ο επιχειρηματίας που στηρίζει τις προσπαθειες του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Μώραλη στον συνδυασμό “Πειραιάς Νικητής” ήταν σαφέστατος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “ΜΕΛΛΟΝ” 10-05-2014. Σας παραθέτουμε αυτούσια τη συνέντευξη:

“ Λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπεις για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Πειραιάς Νικητής” του Γιάννη Μώραλη παραχώρησε μία εκ βαθέων συνέντευξη στην εφημερίδα μας.

Κύριε Παρασκευόπουλε και πάλι δίνεται το παρών για τον Πειραιά και τους Πειραιώτες, συμμετέχοντας ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, στον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη “Πειραιάς Νικητής”. Γιατί;

«Η πρόσκληση του Γιάννη Μώραλη και του Βαγγέλη Μαρινάκη να συμμετέχω στον συνδυασμό για τον “Πειραιά Νικητή” ήταν πρόκληση για μένα. Δήλωσα αμέσως παρών, διότι γνωρίζω τα προβλήματα του Πειραιά, και όπως καλά εσείς ξέρετε, υπηρετώ με συνέπεια την αυτοδιοίκηση πολλές τετραετίες ως Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά και ως Αντιδήμαρχος. Οι Πειραιώτες εκτιμώντας την προσπάθεια μου αυτή, πάντα με τιμούν με την ψήφο τους, επιλέγοντας με να τους εκπροσωπήσω. Αυτό και μόνο, μου δημιουργεί μεγάλη υποχρέωση για να συνεχίσω να τους υπηρετώ με ήθος, θέσεις, συνέπεια και άποψη, μέσα από μια ανιδιοτελή προσφορά μου προς όλους. Πιστεύω απόλυτα ότι θα πετύχουμε».

Με ποιες εγγυήσεις μας το λέτε αυτό;

«Ο Γιάννης Μώραλης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, το πρόγραμμα του συνδυασμού μας αλλά και η δική μου συμμετοχή νομίζω ότι μπορούν να εγγυηθούν το αποτέλεσμα».

Για τους εμπόρους, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που πλήττονται, ποιές είναι οι προτάσεις σας;

«Κύριε Λαζαρίδη. Η ανάπτυξη και η αναβάθμιση του Πειραιά μας, θα δημιουργήσει εκτός από νέες θέσεις εργασίας και επιπλέον έσοδα. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να ελαφρύνουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από τα υψηλά δημοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους. Άμεσα ωστόσο θα σκύψουμε στα καθημερινά τους προβλήματα και θα είμαστε δίπλα τους συμπαραστάτες στους δύσκολους αυτούς καιρούς που ζούμε».

Για την καθημερινότητα της ζωής των Πειραιωτών τι λέτε κύριε Παρασκευόπουλε;

«Το ενδιαφέρον μου είναι αυτονόητο και το εκδηλώνω και τώρα έμπρακτα κάθε μέρα. Σε ό,τι αφορά το επίπεδο καθαριότητας του Δήμου, θέλω να πώ ότι είναι σε απαράδεκτο σημείο, παρ’ όλο ότι η ποσότητα των σκουπιδιών λόγω κρίσης έχει μειωθεί περίπου κατά 50%».

Το ταμείο του Δήμου, λέει συνεχώς η σημερινή δημοτική Αρχή είναι μείον; Να την πιστέψουμε;

«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι, έχει επέλθει δραματική μείωση μισθών και αριθμού εργαζομένων και με δεδομένα τα υψηλά δημοτικά τέλη, το ταμείο έπρεπε να είναι πλεονασματικό. Με την ευκαιρία της ερώτησης σας αυτής, θέλω να τονίσω ότι μεγάλο βάρος και χρήματα θα διατεθούν ώστε ο Δήμος Πειραιά να αποκτήσει αληθινό κοινωνικό πρόσωπο».

Τι οραματίζεστε για τον Πειραιά;

«Οραματίζομαι κύριε Λαζαρίδη το Λιμάνι του Πειραιά να ξανα ζωντανέψει, όπως το έζησα στα παιδικά μου χρόνια, όταν οι κάτοικοι των διπλανών δήμων έρχονταν στην πόλη μας ψώνιζαν, διασκέδαζαν και έκαναν τις βόλτες τους. Εκείνες τις εποχές στον Πειραιά και στο Λιμάνι μας, η ναυτοσύνη μας έδινε δυναμικά το παρών της. Οραματίζομαι ένα παραλιακό μέτωπο που θα ξεκινάει από το Νέο Φάληρο (Σ.Ε.Φ) και θα φτάνει μέχρι το Πέραμα. Από αυτό, η αλληλοεπίδραση των δράσεων, θα φέρει επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και γενικά θα ωφεληθούν όλοι οι παραλιακοί δήμοι του μετώπου».

Για την θαλάσσια συγκοινωνία από Πειραιά μέχρι Λαγονήσι ποια είναι η θέση σας;

«Θα ήθελα να υλοποιηθεί από την Δημοτική Αρχή του Γιάννη Μώραλη, συμβάλλοντας έτσι στην άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος».

Κύριε Παρασκευόπουλε, την μελέτη για την διέλευση του ΤΡΑΜ, δεν την είχατε ψηφίσει. Σήμερα ποια είναι η θέση σας;

«Ναι. Πράγματι δεν ψήφισα αυτή την μελέτη διότι προέβλεπε την διέλευση του ΤΡΑΜ από τους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης μας και κυριολεκτικά τεμάχιζαν τον Πειραιά και θα τον οδηγούσαν σε μαρασμό των δραστηριοτήτων του. Θα ήθελα λοιπόν ένα ΤΡΑΜ με περιφερειακή κυκλοφορία, που θα εξυπηρετούσε Νοσοκομεία, Αθλητικά κέντρα, Κοιμητήρια και γενικά να υπηρετεί τις δραστηριότητες από όπου διέρχεται, αντί να τις καταστρέφει. Σε συνδυασμό δε, με την αναβάθμιση της Δημοτικής Συγκοινωνίας, θα δημιουργεί ένα πυκνό δίκτυο που θα εξυπηρετεί κάθε γειτονιά, και κάθε Πειραιώτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα