Αίρεται η ασυλία Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα την Τετάρτη

Ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Βουλή για την για την κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη οι βουλευτές θα αποφασίσουν για την άρση ή μη της ασυλίας τριών βουλευτών του κόμματος, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα.

Σήμερα στις 5 το απόγευμα θα συνεδριάσει για το θέμα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Ωστόσο, η εισήγηση της επιτροπής θα είναι γνωμοδοτική και την τελική απόφαση για την άρση ή μη θα την λάβει η Ολομέλεια με σχετική ψηφοφορία την Τετάρτη.

Τότε, θα κληθούν για πρώτη φορά και οι βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος να τοποθετηθούν στην Βουλή για την εγκληματική τους δράση. Με την έγκριση του Σώματος, η οποία με τα έως τώρα δεδομένα θεωρείται βέβαιη, οι τρεις βουλευτές «παραδίδονται» στον ανακριτή προκειμένου «να απαγγείλουμε κατηγορία κατά των βουλευτών του κόμματος … προκειμένου να απολογηθούν ενώπιόν μας κατά τις ισχύουσες διατάξεις ΚΠΔ για την πράξη της εντάξεως σε εγκληματική οργάνωση και της διευθύνσεως αυτής…». Με τον τρόπο αυτό, τα 9 από τα 18 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του νεοναζιστικού μορφώματος θα διώκονται για κακούργημα.

Όσον αφορά στο θέμα της χρηματοδότησης, σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου προανήγγειλε αλλαγές στην τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων, τόσο ως προς το περιεχόμενό της όσο και στην διαδικασία με την οποία θα εισαχθεί στην Ολομέλεια, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την δική του ρύθμιση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης εξήγησε ότι η σχετική τροπολογία που έχει ήδη καταθέσει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης θα αποσυρθεί από το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων καθώς αυτό θα εισαχθεί στην Ολομέλεια μετά από 15 ημέρες.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Νίκος Βούτσης κατέθεσε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης προκειμένου όπως είπε «να καλυφθεί το κενό που αναδεικνύεται από την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής».

Συγκεκριμένα, η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι όταν προκύπτει ότι σημαντικά στελέχη κόμματος (Αρχηγός, Πρόεδρος ή το μισό της ΚΟ) έχουν καταδικαστεί ή παραπεμφθεί για το αδίκημα της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση τότε ο Πρόεδρος της Βουλής θέτει ερώτημα προς το Σώμα για το αν πρέπει να ανασταλεί η κρατική χρηματοδότηση. Η Ολομέλεια αποφασίζει με αυξημένη πλειοψηφία (3/5).

Keywords
Τυχαία Θέματα