Γαλλία: βουλευτής έκανε το κόκκορα στη Εθνοσυνέλευση [βίντεο]

Έκπληκτοι οι Γάλλοι βουλευτές και υπουργοί άκουσαν σήμερα τον Φιλίπ Λερέ, βουλευτή του κόμματος της Δεξιάς στη Γαλλία (UMP) να κάνει τον κόκορα χλευάζοντας από τα κοινοβουλευτικά έδρανα την Βερονίκ Μασονό από το Κόμμα των Οικολόγων, όταν άρχισε να αναπτύσσει τις θέσεις των Πρασίνων, από το βήμα της Bουλής.

Όταν ο Λερέ άρχισε να κακαρίζει κοροϊδεύοντας την συνάδελφό του, τον ακολούθησαν και άλλοι ομοϊδεάτες του, οι οποίοι έσπευσαν

και αυτοί να κάνουν τους πετεινούς.

«Φτάνει πια, δεν είμαι κότα» διαμαρτυρήθηκε η Γαλλίδα βουλευτής, προκαλώντας και την παρέμβαση του προεδρεύοντος του Σώματος ο οποίος διέταξε προσωρινά τη διακοπή της συνεδρίασης. Ανάλογο σκηνικό είχε να συμβεί από πέρυσι, όταν μέλη της Εθνοσυνέλευσης άρχισαν να σφυρίζουν στο πέρασμα μίας βουλευτίνας που φορούσε φόρεμα.

Ο Λερέ τιμωρήθηκε για το κακάρισμά του με το αυστηρό χρηματικό πρόστιμο των 1.370 ευρώ, αλλά και με επίπληξη. Οι άλλοι «κόκορες», όμως, την γλίτωσαν….

Για τα γαλλικά ΜΜΕ, το περιστατικό έρχεται να αναβιώσει τη συζήτηση για τον σεξισμό στη Γαλλία, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ανήρτησαν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες με το γαλλικό Kοινοβούλιο χωρίς γυναίκες. Τα μισά έδρανα ήταν άδεια….

http://www.youtube.com/watch?v=zMM9Pk_u0mk

http://www.youtube.com/watch?v=Ev_J_xZvyHk

Keywords
Τυχαία Θέματα