Άγρια καταδίωξη στα Χανιά- Συνέλαβαν ληστές βενζινάδικου με καλάσνικοφ

Ένοπλη ληστεία με άδοξη κατάληξη έγινε στις 10:30 χθες το βράδυ στα Χανιά, όταν δύο άτομα που επέβαιναν σε κλεμμένο μηχανάκι επιτέθηκαν στον πατέρα της ιδιοκτήτριας βενζινάδικου επί της Λ. Μουρνιών.

Οι δράστες, φορώντας κουκούλες και γάντια και κρατώντας μια Ρωσική καραμπίνα Saiga (τύπου Καλάσνικοφ), απείλησαν τον ηλικιωμένο πατέρα της ιδιοκτήτριας του βενζινάδικου ζητώντας του τα χρήματα. Αυτός αντιστάθηκε και μάλιστα έπιασε το όπλο απο την κάνη.

Τότε, αυτός που το κρατούσε τον χτύπησε στο πρόσωπο και τον έρριξε

κάτω, ενώ ο συνεργός του βάζοντας στο λαιμό του ηλικιωμένου ένα μαχαίρι, τον ανάγκασε να του δώσει 400 ευρώ που είχε στην τσέπη του.

Στην συνέχεια και οι δύο επιβιβάστηκαν στην μοτοσικλέτα και εξαφανίστηκαν.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές με μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙΑΣ, αυτοκίνητα των ΤΑΕ και της ΟΠΚΕ, με εξονυχιστικές έρευνες γύρω από τα super market LIDL, Μαρινόπουλος και στην ευρύτερη περιοχή.

Κάποια στιγμή μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν ένα ύποπτο αυτοκίνητο, το οποίο δεν σταμάτησε και ξεκίνησε άγρια καταδίωξη. Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να μπλοκάρουν το αυτοκίνητο – στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα – στην οδό Αγίας Μαρίνας και μέσα σε αυτό βρήκαν το όπλο, τις κουκούλες και τα χρήματα της ληστείας.

Όπως διαπιστώθηκε απο την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, πρόκειται για έναν Αλβανό με «θητεία» στις φυλακές,έναν Χανιώτη ο οποίος επίσης είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ληστείες, οι οποίοι έκαναν την ληστεία στο βενζινάδικο, ενώ το αυτοκίνητο της διαφυγής οδηγούσε ένας ακόμη Χανιώτης φίλος τους.

Παράλληλα βρέθηκε και η μοτοσικλέτα την οποία είχαν εγκαταλείψει σε παρακείμενο δρόμο και η οποία είχε κλαπεί απο την περιοχή του Κουμ Καπύ. Επίσης και το όπλο ήταν κλεμένο.

Η προανάκριση συνεχίζεται απο την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Πηγή: flashnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα