Oικολόγοι: Η κοινωνία δεν θα «καταπιεί» άλλη συγκάλυψη

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν επιβεβλημένη την παραίτηση από την ασυλία όσων βουλευτών εμπλέκονται σε υποθέσεις με ενδεχόμενο ποινικό μέρος, μέχρι να καταργηθεί οριστικά το καθεστώς ασυλίας για πράξεις που δεν έχουν την παραμικρή συνάφεια με την πολιτική ιδιότητα τους. Ευελπιστούν ότι η Δικαιοσύνη θα συνεχίσει την έρευνα σε υποθέσεις που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, ανεξάρτητα από τη  δικαιοδοσία της Βουλής, αφού στις συντριπτικά περισσότερες ανάλογες περιπτώσεις εμπλοκή προκύπτει και για μη πολιτικά πρόσωπα.

Υπογραμμίζουν

ακόμα ότι η περιγραφόμενη εμπλοκή του Προέδρου της Βουλής (τρίτο τη τάξει Πολιτειακό Αξίωμα), μπορεί ως τώρα να μην έχει τον παραμικρό αποδεικτικό χαρακτήρα, αλλά η θέση και οι αρμοδιότητες του ως προς την εκκίνηση των σχετικών διαδικασιών και δικαιοδοσιών και το γεγονός ότι «η γυναίκα του Καίσαρα» οφείλει να είναι άμεμπτη, καθιστά την παραίτηση του από το Αξίωμα του Προέδρου μονόδρομο.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η στάση των δυο τέως υπουργών και βουλευτών, Λιάπη και Βουλγαράκη, που έδειξαν «θυμό και οργή», όταν σε άλλες περιπτώσεις που φέρονταν εμπλεκόμενοι στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν, σφύριζαν αδιάφορα…

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, δήλωσε σχετικά:

Οι έρευνες για το μαύρο -πολιτικό ή μη- χρήμα και τις γκρίζες περιουσίες, πρέπει να είναι σε πρώτη προτεραιότητα. Η τακτική Δικαιοσύνη είναι ο μόνος φορέας με σχετική εμπειρία και κατά συνέπεια οφείλει να τις ολοκληρώνει, ανεξάρτητα από τη δικαιοδοσία της Βουλής για τα πολιτικά πρόσωπα. Η δικαιοδοσία αυτή καθιστά επιτακτική και την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη από το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, άσχετα από την τελική έκβαση της «εμπλοκής» του. Η κοινωνία πολύ δύσκολα θα «καταπιεί» άλλη συγκάλυψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα