O Nίκος Καρούτζος γράφει: Εσείς κύριε Χατζηδάκη πόσα ληγμένα φάγατε σήμερα;

Πραγματικά αναρωτιέμαι αν το πρόβλημα της αγοράς και η προτεραιότητα ήταν η λήψη απόφασης να πωλούνται ληγμένα προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές. Διότι έχω την εντύπωση ότι σε λίγο με αυτά που ακούμε και βλέπουμε όχι απλά θα τρώμε ληγμένα τρόφιμα αλλά θα παίρνουμε και ληγμένα χάπια για να μην καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται.

του Νίκου Καρούτζου

Γιατί η απόφαση για τα ληγμένα τρόφιμα δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο εξυπηρετεί πλην των εσόδων των supermarkets τα οποία αντί να πετούν τα τρόφιμα και να τα μαζεύουν συμπολίτες που δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαγητό να φάνε, θα τα πουλάνε.

Εκτός

κι αν ο Υπουργός Ανάπτυξης νομίζει ότι με τα ληγμένα θα πατάξει την κερδοσκοπία.

Όμως τέτοια κόλπα δεν σκεφτόταν ούτε ο Κίμωνας Κουλούρης τον οποίο θύμισε το ΥΠΑΝ όταν άρχισε να ρωτά τις βιομηχανίες για τις προθέσεις τους σε σχέση με τις τιμές.

Δυστυχώς όμως έτσι δεν λύνονται προβλήματα. Χρειάζεται τόλμη για να παταχθούν τα λόμπι. Χρειάζονται έλεγχοι αμερόληπτοι χωρίς οσφυοκαμψίες στις ισχυρές εγχώριες και κυρίως πολυεθνικές εταιρίες. Και μέχρι σήμερα βλέπουμε το ΥΠΑΝ να έχει πάρει το λιανοντούφεκο και να ρίχνει στον αέρα.

Υπό αυτές τις συνθήκες την επόμενη φορά που ο κ. Χατζηδάκης θα ανακοινώσει μέτρα που ΘΑ πατάξου την κερδοσκοπία καλό θα ήταν να μας πληροφορήσει και πόσα ληγμένα έφαγε εκείνη την ημέρα.

ΥΓ: Κανονικά ληγμένα, όχι εκείνα που γίνεται παιγνίδι με τις ημερομηνίες λήξης για να ευνοούνται συγκεκριμένες βιομηχανίες και να μη λειτουργεί ο ανταγωνισμός.

Πηγή: axiaplus.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα