Economist: Ο ανασχηματισμός σημαίνει πρόωρες εκλογές

Ως πιθανό προμήνυμα πρόωρων εκλογών αξιολογεί τον πρόσφατο ανασχηματισμό η στήλη Charlemagne του περιοδικού The Economist, επισημαίνοντας τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Ο κ. Σαμαράς λέει ότι η ανανεωμένη κυβέρνηση θα ολοκληρώσει και τα υπολειπόμενα δύο χρόνια της θητείας της. Ωστόσο, η επιλογή αρκετών νέων υπουργών και υφυπουργών από

τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του υποδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός θέλει να εφαρμόσει μία πιο σκληρή γραμμή απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως σε προετοιμασία για πρόωρες εκλογές”, σημειώνεται στο δημοσίευμα, όπου προστίθεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει ότι θα προκαλέσει πρόωρες εκλογές τον ερχόμενο Φεβρουάριο, με αφορμή την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. «Ο κ. Σαμαράς ελπίζει να επιλέξει έναν κοινής αποδοχής υποψήφιο που θα προσελκύσει αρκετούς ανεξάρτητους βουλευτές, για να φτάσει την απαιτούμενη πλειοψηφία 3/5. Ίσως να μην το πετύχει», σχολιάζει ο Economist.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα πως τα στελέχη αυτά της ΝΔ που υπουργοποιήθηκαν θα προσπαθήσουν να ξανακερδίσουν ψηφοφόρους, ειδικά στη Β” Αθηνών, όπου η Νέα Δημοκρατία δεν τα πήγε καλά στις ευρωεκλογές, ενώ μεταφέρεται και η ανησυχία ορισμένων παρατηρητών ότι στα υπουργεία που δεν παρακολουθούνται στενά από την τρόικα μπορεί οι μεταρρυθμίσεις να καθυστερήσουν ή και να ανατραπούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα