Τζίλιαν Φλιν: Το κορίτσι που εξαφανίστηκε

18:00 3/7/2012 - Πηγή: TottBlog
Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο της Τζίλιαν Φλιν, μετά τα πολύ πετυχημένα «Αιχμηρά αντικείμενα» και «Σκοτεινός τόπος». Το κορίτσι που εξαφανίστηκε (Gone Girl) αφορά ένα συζυγικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που εξαφανίζεται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην πέμπτη επέτειο του γάμου της. Το διαβάσαμε και την παραδεχτήκαμε.

Η Έιμι έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς, χωρίς να αφήσει κάποιο ίχνος, και ο σύζυγός της ο Νικ είναι ο κύριος ύποπτος. Οι φίλοι της Έιμι αποκαλύπτουν πως ήταν έγκυος κάτι που είχε εξοργίσει τον Νικ, αν και ο ίδιος το αρνείται πεισματικά. Σε
έλεγχο που κάνει η αστυνομία στον υπολογιστή του ανακαλύπτει περίεργες έρευνες και πληροφορίες σχετικά με φόνους από ασφυξία ή πνιγμό, απομακρυσμένες δασώδεις περιοχές, που μπορεί κανείς να προμηθευτεί αρσενικό, οι οποίες επιμένει πως δεν είναι δικές του.

Καθώς ξεδιπλώνεται ο πενταετής έγγαμος βίος της Έιμι, σύντομα αποκαλύπτεται πως ο Νικ είχε εξωσυζυγική σχέση με μια νεαρή μαθήτρια. Κι ενώ ο Νικ προσπαθεί μανιωδώς να καταλάβει ποιος τον έχει παγιδεύσει για έναν φόνο που δεν έχει διαπράξει, αρχίζει να αναρωτιέται εάν η σύζυγός του θα μπορούσε να έχει σκηνοθετήσει την ίδια της τη δολοφονία.

Η Τζίλιαν Φλιν ήταν επί χρόνια τηλεκριτικός στο αμερικάνικο περιοδικό Entertainment Weekly μέχρι που αφοσιώθηκε στη συγγραφή. Σήμερα ζει στο Σικάγο. Το πρώτο της βιβλίο Αιχμηρά αντικείμενα δημιούργησε τεράστια αίσθηση διεθνώς, αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες, ενώ χάρισε στη συγγραφέα του τα βραβεία CWA Ian Fleming Steel Dagger και CWA New Blood Fiction Dagger. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν εκδοθεί σε περισσότερες από 25 χώρες.

Το πρώτο μυθιστόρημα της Φλιν «Αιχμηρά αντικείμενα» θα γίνει κινηματογραφική ταινία με παραγωγό τον Jason Blum (Σφραγισμένα χείλη, Μεταφυσική δραστηριότητα 2). Το δεύτερο μυθιστόρημά της Σκοτεινός τόπος θα μεταφερθεί επίσης στη μεγάλη οθόνη με σκηνοθέτη τον γάλλο Gilles Paquet-Brenner.

www.gillian-flynn.com
Keywords
Τυχαία Θέματα