Από την Πόλη έρχεται... και τον καφέ σας λέει

12:00 3/7/2012 - Πηγή: TottBlog
Το καφέ «Μνήμες απ’ την Πόλη» άνοιξε αρχικά στο Παλαιό Φάληρο και έπειτα στο Χαλάνδρι. Αλλά δεν είναι ένα απλό καφέ. Διαφέρει από τα υπόλοιπα καφέ της πόλης. Εδώ θα πιείς το μερακλίδικο ελληνικό καφεδάκι σου και μετά θα μάθεις και τα μελλούμενα. Και βγαίνουν όλα. Καρατσεκαρισμένο.

Παραδοσιακό καφενείο με υπέροχες μυρωδιές, ευχάριστους οικοδεσπότες και υπέροχα γλυκά. Και αφού απολαύσεις το καφεδάκι σου μετά ακολουθεί η ιεροτελεστία. Μην αγχώνεστε αν δεν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Ο καφές συνοδεύεται με οδηγίες χρήσεως. Πόση ποσότητα πρέπει να αφήσετε, πώς να γυρίσετε το φλιτζάνι,
πόση ώρα να το αφήσετε. Όλα θα σας τα μάθουν.

Και μετά θα περάσετε στα ιδιαίτερα διαμερίσματα και οι γλυκύτατες κυρίες θα σας πουν σε πόσα τέρμινα θα παντρευτείτε, πότε θα διαβείτε μεγάλο δρόμο, αν σας απατάει ο καλός σας, πόσο θα σας έρθει η εφορία. Όλα τα βρίσκουν οι καλές μου.

Και αν ο το κατακάθι δεν μας τα πει όλα, έχουμε και την ερμηνεία χαρτιών. Εκεί θα μάθετε αν τελικά η σπαθάτη όντως κωλοτρίβεται στο στεφάνι σας και αν έγινε το μοιραίο.

Και αν και εκεί δεν βγάλετε άκρη, περνάμε στην επιστήμη. Οι κυρίες του μαγαζιού διαβάζουν, αν έχετε τον Θεό σας και το λουκούμι. Ναι αυτό με την άχνη. Φυσάτε μία να φύγουν τα πολλά και μ’ ό,τι απομείνει μαθαίνετε αυτό που θέλετε. Θα ασημώσετε κάτι παραπάνω αλλά θα την βρείτε την πουτάνα που λερώνει το στεφάνι σας.

Και τώρα θα σας γνωρίσουμε τα κορίτσια του μαγαζιού. Η κυρία Σούλα από την Αίγυπτο και η κυρία Δήμητρα από την Πόλη. Και από φέτος στο μαγαζί η διεθνούς φήμης κυρία Νέκταρ από την Αρμενία. Με σπουδές στο εξωτερικό, συμβουλάτορας πρωθυπουργών και μεγάλων προσωπικοτήτων του εξωτερικού η κυρία Νέκταρ διαβάζει το φλιτζάνι, τα χαρτιά, αλλά και το εκκρεμές. Η μοναδική στον κόσμο.

Τέλος το μαγαζί νοιάζεται και για την ανεργία και προσφέρει θέσεις εργασίας σε άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες που ξέρουν από φλιτζάνι, χαρτιά κτλ. Προϋπηρεσία απαραίτητη. Και αν γνωρίζετε να διαβάζετε το γιαούρτι, το αβγό ή την πατούσα την έχετε σίγουρη την θέση.

Μνήμες απ’ την Πόλη
1ο κατάστημα:

Αχιλλέως 47, 17562 Π. Φάληρο (Στάση Παναγίτσα-Τράμ) Τηλ.: 2109818354, 2104827255, 6976235564
2ο κατάστημα:

Ηρακλείτου & Ιπποκράτους 38, 15238 Πάτημα Χαλανδρίου Τηλ.: 2106001707, 6976235564

www.koupaki.gr

Του Στέλιου Γαλανόπουλου
Keywords
Αναζητήσεις
www.koupaki.gr, μνημες απο την πολη τιμη
Τυχαία Θέματα