Ζήτημα ελευθερίας του Τύπου θέτει η ΕΣΗΕΑ στον Νίκο Δένδια

Μέλη του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ θέτουν στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια ζήτημα περιορισμού της ελευθερίας του Τύπου μετά λόγω της συμπεριφοράς αστυνομικών κατά δημοσιογράφων στη διάρκεια διαδηλώσεων αλλά και το πλήθος κλήσεων για κατάθεση στο πλαίσιο προκαταρκτικών εξετάσεων που έχουν παραγγείλει οι εισαγγελικές αρχές.

Η πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών,

Μαρία Αντωνιάδου και ο Χρήστος Κυρίτσης, μέλος του Δ.Σ., αναφέρθηκαν επίσης και στις απειλές υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής σε βάρος δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με τον κ. Δένδια στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Δένδιας σε ότι αφορά τις απειλές κατά δημοσιογράφων απάντησε ότι «έχουν δοθεί σαφείς εντολές για τον εντοπισμό των υπαιτίων των απειλών από οπουδήποτε κι αν προέρχονται, αλλά και για την έμπρακτη προστασία από αυτές των λειτουργών του Τύπου, όπως ήδη συνέβη σε σωρεία περιπτώσεων». Υπενθύμισε ακόμη πως ο ίδιος είναι «απέναντι στο νεοναζιστικό φαινόμενο και τις ενέργειες της Πολιτείας για τη διερεύνηση και τον κολασμό εγκληματικών πράξεων».

Αναφορικά με τις κλήσεις δημοσιογράφων από την ΕΛ.ΑΣ. για κατάθεση, ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι γίνονται λόγω εισαγγελικών παραγγελιών, στο πλαίσιο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Σχετικά με τη συμπεριφορά των αστυνομικών στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, ο υπουργός ανέφερε ότι «οι οδηγίες από την πολιτική ηγεσία και οι σχετικές πάγιες διαταγές που έχουν εκδοθεί από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κάνουν σαφώς λόγο για την ανάγκη διευκόλυνσης των λειτουργών του Τύπου και για την υποχρέωση της προστασίας της σωματικής τους ακεραιότητας».

Επιπλέον ο κ. Δένδιας ζήτησε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ «να υποβάλει προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα καθίσταται ευχερέστερη η διαπίστωση της δημοσιογραφικής ιδιότητας, πέραν της επαγγελματικής ταυτότητας».

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Ζήτημα ελευθερίας του Τύπου θέτει η ΕΣΗΕΑ στον Νίκο Δένδια appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα