Υπό αμφισβήτηση ο Κάμερον για το “Άβαταρ”!

Το βραβευμένο με Όσκαρ Άβαταρ αμφισβητείται ως προς την αυθεντικότητα του σεναρίου του!Ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζέιμς Κάμερον κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη,αφού κατηγορήθηκε από το σκηνοθέτη Έρικ Ράιντερ για «κλοπή» ιδεών.

Ο πρώην εργαζόμενος της εταιρείας παραγωγής του Κάμερον, Ράιντερ,διεκδικεί αποζημίωση,ισχυριζόμενος ότι η τρισδιάστατη αυτή ταινία κινείται πολύ κοντά στις

επιταγές του «KRZ 2068».Είναι μια ιστορία του που θα περιελάμβανε animation και ανθρωπόμορφες κλωνοποιημένες οντότητες.

Ο Ράιντερ υποστηρίζει στη μήνυση του ότι ανέπτυξε την υπόθεση του «K.R.Z. 2068»από το 1996 έως το 1998 και το παρουσίασε στην εταιρεία, μέσω ενός ανεξάρτητου παραγωγού, το 2000. Έμφαση δίνει στην άτυπη συμφωνία που είχε κάνει με την εταιρεία για αποζημίωση της ιδέας του, αν αυτή κάποτε γινόταν ταινία.

Ο δικαστής Άλαν Ρόζενφιλντ, από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, κάλεσε τον Κάμερον να παραδώσει τα χειρόγραφα του σεναρίου του Άβαταρ στους δικηγόρους του Ράιντερ. Παρόλα αυτά δεν ενέκρινε το αίτημα του μηνυτή για πρόσβαση σε ημερολόγια του Κάμερον.

Από πλευράς του ο Κάμερον υποστηρίζει ότι έγραψε το σενάριο πέντε χρόνια πριν ο Ράιντερ παρουσιάσει την ιδέα του στην εταιρεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα