Διερευνάται η συγχώνευση Τράπεζας Κύπρου και Λαϊκής

Οι πρώτες ζυμώσεις και άτυπες διερευνητικές μελέτες στο ενδεχόμενο συγχώνευσης της τράπεζας Κύπρου με την Λαϊκή τράπεζα φαίνεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί σε πολιτικό επίπεδο στην Κύπρο με την συγκατάβαση της Τρόικα σύμφωνα με το www.bankingnews.gr.

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι συγχωνευόμενες οι 2 τράπεζες

θα μπορούσαν να μειώσουν συνολικά τις κεφαλαιακές απαιτήσεις τους εξέλιξη προφανώς που θα αντιμετώπιζε θετικά και η Κυπριακή κυβέρνηση όσο και η Τρόικα που χρηματοδοτεί την Κύπρο.
Με βάση κυπριακή πηγή του www.bankingnews.gr, η συγχώνευση των 2 μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών θα είχε σημαντικά προτερήματα αλλά χρειάζεται πολύ προσεκτική μελέτη.
Στο παρελθόν οι ανεξάρτητες διοικήσεις των τραπεζών θα μελετούσαν ένα ενδεχόμενο συγχώνευσης τους και θα το υλοποιούσαν ή απέρριπταν.
Στο παρόν όμως οι εξελίξεις δρομολογούνται με διαφορετικό τρόπο. Η τρόικα αποφασίζει, η πολιτική εξουσία αντιπροτείνει και οι διοικήσεις υλοποιούν.
Είναι πολύ πρόωρο να ειπωθεί οτιδήποτε άλλο, αλλά πολιτική πηγή στην Κύπρο δήλωσε στο www.bankingnews.gr το εξής «λόγω της προεκλογικής περιόδου θα μου επιτρέψετε να σχολιάσω τις τραπεζικές εξελίξεις.
Προφανώς η δαιμονοποίηση που επιχειρεί ο Χριστόφιας για το κυπριακό banking είναι η μια πλευρά του νομίσματος η άλλη είναι τι θα κάνουμε ώστε να καταστήσουμε εκ νέου ανταγωνιστικό το κυπριακό banking.
Αυτό που χρήζει μεγάλης προσοχής είναι αν μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση των τραπεζών και μια λύση, δεν ξέρω αν είναι η βέλτιστη ή αν υπάρχουν και καλύτερες είναι ότι μια συγχώνευση τραπεζών είναι μια εναλλακτική λύση και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί».
Η νέα κυβέρνηση στην Κύπρο λοιπόν θα κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις προσεχώς και ένα από τα θέματα που θα εξεταστούν ενδελεχώς είναι η συγχώνευση της τράπεζας Κύπρου με την Λαϊκή τράπεζα.

πηγή: http://www.imerisia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα