Ξανά υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας ο Γιώργος Καμίνης

Δεν είμαι από εδώ «περαστικός», δήλωσε στη διακήρυξη του

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ανακοίνωσε και επισήμως ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Καμίνης.

Σε δηλώσεις που έκανε στο δημαρχείο, ο κ. Καμίνης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους του πολίτες της Αθήνας:

«Θέλω να τους πω ότι

βρίσκομαι εδώ, ζητώντας και πάλι την εμπιστοσύνη τους. Με την ηθική δέσμευση που αυτό συνεπάγεται. Ο Δήμος δεν αποτελεί για μένα πεδίο πολιτικής δοκιμής για μια επόμενη φάση. Δεν είμαι από εδώ «περαστικός». Ο Δήμος Αθηναίων, ήταν και παραμένει το βαρύτερο καθήκον που έχω επωμιστεί στη ζωή μου. Μια μεγάλη δοκιμασία, αλλά και μια μεγάλη πρόκληση».

Ο κ. Καμίνης έκανε έναν απολογισμό της θητείας, τονίζοντας ότι «τα 3 αυτά χρόνια ήταν ένας αδιάλειπτος αγώνας απέναντι σε ό,τι τραυματίζει την συνύπαρξή μας στην πολη».

Υπερασπίστηκε το έργο του, λέγοντας ότι: «Η έλλειψη πόρων δεν στάθηκε εμπόδιο για μας. Υπερβήκαμε μεγάλα εμπόδια, πήγαμε βαθιά στον διοικητικό και οικονομικό εξορθολογισμό, βρήκαμε νέες πηγές εσόδων. Τριάντα έξι μηνες μετά έγιναν σημαντικά βήματα. Μπορεί να φαίνονται λίγα αλλά κι εμείς δεν αρκούμαστε σε αυτά».

Παράλληλα αναφέρθηκε εμμέσως στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι «Η πολιτική μας απέναντι στον εξτρεμισμό έγινε τελικά κοινός τόπος στην αντίληψη και την αντιμετώπιση του φαινομενου».

Ο Γιώργος Καμίνης κατέληξε: «Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την Αθήνα-Μητρόπολη. Οφείλουμε να απαντήσουμε στην κρίση με νέα εργαλεία ανάπτυξης, νέες μορφές συλλογικότητες νέες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Η δύναμη μιας πόλης είναι η δύναμη των πολιτών της και η δύναμη της Αθήνας είναι η δύναμη των ανθρώπων της».

The post Ξανά υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας ο Γιώργος Καμίνης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα