Η GAP κατακεραυνώνει το ρατσισμό

Με αφορμή ρατσιστικά σχόλια σε αφίσα της

Την έντονη αντίδραση της παγκόσμιας αλυσίδας ρούχων GAP προκάλεσαν δύο ρατσιστικά σχόλια που είχαν γράψει άγνωστοι πάνω σε μια αφίσα της στο μετρό της Νέας Υόρκης, στο οποίο απεικονίζεται ένα Ινδό μοντέλο.

Η εν λόγω διαφήμιση που αλλοιώθηκε, έχει κατακλύσει την πόλη με τίτλο «make love» και δείχνει έναν ινδό σχεδιαστή κοσμημάτων, τον Waris Ahluwahlia,

δίπλα σε μια γυναίκα.

Σε μια από τις αφίσες της νέας καμπάνιας, δίπλα στο ζευγάρι κάποιος έγραψε «make bombs» (φτιάξτε βόμβες), ενώ ένας άλλος δεύτερος συμπλήρωσε «και σταματήστε να οδηγείτε ταξί» (αφού ένα μεγάλο μέρος Ινδών μεταναστών είναι οδηγοί ταξί), προκαλώντας έτσι την οργή της πολυεθνικής εταιρείας ρούχων.

Ο πρώτος άνθρωπος που παρατήρησε την αλλοίωση αυτή που υπέστη η αφίσα ήταν ένας φωτογράφος ο οποίος εμφανώς ενοχλημένος από τα σχόλια αυτά, καθώς και ίδιος είναι έγχρωμος και μουσουλμάνος, την ανάρτησε στην σελίδα του στο Facebook και στο Twitter.

Η φωτογραφία αυτή ταξίδεψε σε ολόκληρο το κόσμο καθώς ο συγκεκριμένος άνδρας έχει περισσότερους από 40.000 followers, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι ινδικής καταγωγής και Αμερικανοί πολίτες που ζουν στη Νέα Υόρκη, να σχολιάζουν την φωτογραφία.

Η αντίδραση της εταιρείας GAP ήταν άμεση και εντυπωσίασε τον κόσμο, διότι μόλις αντιλήφθηκε τι είχε γίνει και τον σάλο που είχε ξεσπάσει στο twitter, ζήτησε να μάθει που βρίσκεται η αφίσα αυτή και αμέσως άλλαξε την εικόνα της σελίδας της, αντικαθιστώντας την με την αφίσα της διαφήμισης, δίνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό.

The post Η GAP κατακεραυνώνει το ρατσισμό appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα