Β.Βενιζέλος: Ο Ελ. Μπροκ είναι φίλος της Ελλάδας

Την χαρά του για την επίσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε ο Βαγγέλης Βενιζέλος υποδεχόμενος τον Έλμάρ Μπροκ τον «πρώτο επίσημο επισκέπτη μας μετά τη χθεσινή έναρξη της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Με τον κ . Μπρόκ είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σχετικά

με τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, ιδίως στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, της πολιτικής διεύρυνσης και της πολιτικής γειτονίας τη ς Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Φυσικά, πάντοτε με σεβασμό στις αρμοδιότητες της Υπάτης Εκπροσώπου και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικών Σχέσεων.

Ο κ. Brok είναι φίλος της Ελλάδας, γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα ελληνικά πράγματα.

Συζητήσαμε για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας και για τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας στο δημοσιονομικό τομέα, καθώς και στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών.

Πηγαίνουμε προς τις ευρωπαϊκές εκλογές και μέσα στη νέα εικόνα της Ευρώπης που πρέπει να παρουσιάσουμε στους ευρωπαίους πολίτες, περιλαμβάνεται και η εικόνα μιας πολιτικά ισχυρής Ένωσης, που παίζει διεθνώς το ρόλο που οφείλει να παίξει, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πάμπολλα ανοιχτά μέτωπα και ιδίως πάμπολλες ανθρωπιστικές κρίσεις, που είναι απαράδεκτο να εξελίσσονται έτσι στην εποχή μας.

Με τον Μπροκ συμφωνήσαμε στις κοινές μας προτεραιότητες και χαίρομαι, γιατί η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου έχει ένα τόσο πεπειραμένο και ικανό πρόεδρο, με τον οποίο θα έχουμε πολύ στενή συνεργασία το εξάμηνο αυτό».

The post Β.Βενιζέλος: Ο Ελ. Μπροκ είναι φίλος της Ελλάδας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα